Rousias Marinos (1)Μέσα στα χρόνια, το χωριό Σέρβου έχει δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα παράδοση, η οποία δημιουργείται σήμερα για το αύριο. Και τι πιο ωραίο αυτή την παράδοση να την αναδεικνύουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του χωριού.

 

Αναφέρομαι στους επιφανείς αλλά και λιγότερο αναγνωρίσιμους συγχωριανούς, που κατάφεραν μέσα από τη λαμπρή τους πορεία να αναδείξουν έργο αλλά και τον τόπο τους. 

 

Ένας από τους νέους πατριώτες, που αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη των παραπάνω, είναι και Μαρίνος Ι. Ρουσιάς, ο οποίος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 θα είναι υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας, με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από το βιογραφικό του Μαρίνου πληροφορούμαστε τα εξής: 

 

Ο Μαρίνος Ρουσιάς του Ιωάννου γεννήθηκε στο Σέρβου Αρκαδίας, το 1981.

 

 

Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός, κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση και Διαχείριση έργων, και είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ.


Από το 2006 έως το 2015, εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, με εξειδίκευση στη διαχείριση έργων, σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ) και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Παράλληλα, από το 2006 έως το 2014, εργάστηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Πειραιά, με πλήρη προσόντα και ωράριο.

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Νοέμβριο του 2016, ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με τομέα ευθύνης τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων (ΕΣΠΑ, ΕΟΧ, LIFE κ.λ.π.), στο πλαίσιο εποπτείας και συντονισμού των δύο Επιτελικών Δομών ΕΣΠΑ (Ενέργεια και Περιβάλλον) του ΥΠΕΝ.

Έκτοτε, ανέλαβε ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών, με τομέα ευθύνης:

 

Μ Ρουσιάςα) τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών,


β) τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και οργάνωση καθώς και την υλοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (Πρόγραμμα ΦιλόΔημος, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κ.λ.π.), 
και

 

 

γ) τη διαχείριση σημαντικών θεμάτων που άπτονται της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.


Ο Μαρίνος είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Εσάνου, η οποία είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα, και έχουν αποκτήσει έναν γιο.

 

 

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων εύχεται ολόψυχα στον Μαρίνο, καλή επιτυχία!

 

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου, 
η Γραμματέας
,

Ελένη Μπόρα

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.