Ελλάδος Γεύση. Συμμετοχή Δήμου Γορτυνίας

 

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) θα λάβουν μέρος στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση», που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως 18 Απριλίου 2016, ώρες 10.00 το πρωί με 9.00 το βράδυ, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, με δικό τους περίπτερο (αριθμ.6-κτίριο Α) για την προβολή και προώθηση της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού της Γορτυνίας.

.
ElladosgeyseisΗ Γορτυνία είναι ελκυστική και το καλοκαίρι με σημαντικά αξιοθέατα, παραδοσιακούς οικισμούς, ιαματικές πηγές, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, μεγάλο δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας, τόπους προσκυνήματος και περιήγησης, εναλλακτικές δραστηριότητες και δροσερές βραδιές με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ψυχαγωγούν τους επισκέπτες της, ενώξεχωριστή θέση κατέχουν τα τοπικά προϊόντα και οι παραδοσιακές γεύσεις όπως το μέλι, τα τυροκομικά, τα παραδοσιακά ζυμαρικά και γλυκά, κ.ά.

.
Οι ποικίλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2016 καλύπτουν όλους τους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 15/4, ώρα 18.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική παράσταση με τον Κώστα Μήτση, Νίκο Φιλιππίδη, Λευκοθέα Φιλιππίδη.

.
Ο Δήμος Γορτυνίας θα λάβει μέρος στα πολιτιστικά δρώμενα της έκθεσης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια την Κυριακή 17/4, ώρα 17.00, καθώς και στις γαστρονομικές επιδείξεις.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Γορτυνίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ) με ιδιαίτερη χαρά περιμένουν τους επισκέπτες στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό της Γορτυνίας και να γευτούν τα προϊόντα της.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.