Ιαματικές Πηγές Ηραίας, Δήμου Γορτυνίας

Αναδημοσίευση από το facebook Μαρίνας Διαμαντοπούλου.

Οι Ιαματικές Πηγές Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 συμμετείχαν στο περίπτερο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, στην Πλατεία Συντάγματος, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.

IamatikesPigesHreas
Στο περίπτερο του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, οι εκπρόσωποι του Δήμου Γορτυνίας (Γεώργιος Ξυνής, Μαρίνα Διαμαντοπούλου), είχαν την ευκαιρία για ενημέρωση του κόσμου και προβολή των πηγών μας με προσωπική συζήτηση καθώς και με την διάθεση έντυπου πληροφοριακού υλικού.

Την δράση στήριξε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας επισκέφτηκε το περίπτερο του Συνδέσμου και συζήτησε με τους εκπροσώπους για τα θέματα που τους απασχολούν, όπως επίσης αρκετός κόσμος που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και πολλοί Γορτύνιοι και Αρκάδες, όπως ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης κ. Παναγιώτης Πλέσσιας και η Γ. Γραμματέας κ. Πένυ Καλύβα.

.

(ΧΙΜ)

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.