Ιαματικές Πηγές Ηραίας, Δήμου Γορτυνίας

 

Αναδημοσίευση από το facebook Μαρίνας Διαμαντοπούλου.

Οι Ιαματικές Πηγές Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 συμμετείχαν στο περίπτερο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, στην Πλατεία Συντάγματος, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.

IamatikesPigesHreas
Στο περίπτερο του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, οι εκπρόσωποι του Δήμου Γορτυνίας (Γεώργιος Ξυνής, Μαρίνα Διαμαντοπούλου), είχαν την ευκαιρία για ενημέρωση του κόσμου και προβολή των πηγών μας με προσωπική συζήτηση καθώς και με την διάθεση έντυπου πληροφοριακού υλικού.

Την δράση στήριξε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας επισκέφτηκε το περίπτερο του Συνδέσμου και συζήτησε με τους εκπροσώπους για τα θέματα που τους απασχολούν, όπως επίσης αρκετός κόσμος που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και πολλοί Γορτύνιοι και Αρκάδες, όπως ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης κ. Παναγιώτης Πλέσσιας και η Γ. Γραμματέας κ. Πένυ Καλύβα.

.

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.