15.5.2017 Έναρξη λειτουργίας Ιαματικών Πηγών Ηραίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους οι Ιαματικές  Πηγές  Ηραίας για την θερινή περίοδο 2017

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ) που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου των Ιαματικών Πηγών Ηραίας στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας, ανακοινώνει ότι το Υδροθεραπευτήριο ξεκίνησε την λειτουργία του για την φετινή περίοδο την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

 

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαΐου 2017, στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αγιασμό  για την έναρξη της νέας περιόδου.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο ο π. Χριστοφόρος και ο π. Ευάγγελος και παραβρέθηκαν:

ο αντιδήμαρχος  Ηραίας κ. Διονύσιος Παρασκευόπουλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Ξυνής, κ. Κώστας Κανελλόπουλος, κ. Κανέλος Νικήτας,  ο Δημ. Σύμβουλος κ. Δημήτριος Γαβράς, ο πρόεδρος της Τοπ. Κοινότητας Λουτρών κ. Γιώργος Κολιόπουλος, καθώς και πολλοί πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και κάτοικοι της περιοχής. Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος έστειλε τους χαιρετισμούς του για καλή επιτυχία, ενώ βρισκόταν σε  εκδήλωση της ΚΕΔΕ. Επίσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου γιατρός κ. Γιάννης Κουτσανδρέας, από τους βασικούς διοργανωτές της εθελοντικής δράσης των γιατρών που έγινε το πρωί της ίδιας μέρας στη Λυσσαρέα, με δωρεάν εξετάσεις για τους κατοίκους, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευεργετική επίδραση που προσφέρουν στην υγεία και στην ψυχική ευεξία του ανθρώπου τα ιαματικά λουτρά, την σύνδεση τους με τον πολιτισμό και την σημαντική θέση που κατείχαν στην καθημερινή ζωή των αρχαίων Αρκάδων.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής τόνισαν την σημαντικότητα των Ιαματικών Πηγών Ηραίας για την περιοχή και τις αναγκαίες προσπάθειες που πρέπει να γίνουν απ’ όλες τις πλευρές για την αναβάθμιση τους. 

Το Υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Πηγών Ηραίας προσφέρει στους επισκέπτες:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ, ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΑΡΙΣΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Διαθέτει 20 πολυτελείς καμπίνες με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων 3 είναι για υδρομασάζ.

Τα θειούχα νερά των πηγών είναι ενδεδειγμένα ιατρικά για τις παθήσεις: αρθρίτιδες, αυχενικό σύνδρομο, γυναικολογικά, κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα, οστεοπόρωση, ρευματισμούς, παθήσεις ήπατος και χολής.

Οι σύλλογοι και τα εκδρομικά γκρουπ που θέλουν να επισκεφτούν τα Ιαματικά Λουτρά Ηραίας πρέπει να ενημερώνουν το Υδροθεραπευτήριο και να κλείνουν ραντεβού.

Στο χωριό λειτουργούν όλο το χρόνο ξενοδοχείο δύο αστέρων, αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφενεία και ταβερνάκια.

Για διαμονή σε ξενοδοχεία και ξενώνες της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας επισκεφτείτε τον ταξιδιωτικό οδηγό του Δήμου Γορτυνίας: www.discovergortynia.gr

Πληροφορίες:

Γραφεία ΔΗΚΕΓ τηλ. 2797022700

Υδροθεραπευτήριο Λουτρών τηλ. 2797025000


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.