Οι κουλούρες τ΄Αγιωργιού στα Τρόπαια Γορτυνίας

 

Η πατριώτισσα Μαρίνα Διαμαντοπούλου (σύζυγος Ν. Τρουπή) δημοσίευσε στο facebook της, το παρακάτω κείμενο με πάρα πολλές φωτογραφίες, από την εκδήλωση που έγινε στα Τρόπαια, με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου.

Επιλέξαμε πέντε από τις φωτογραφίες αυτές, και τις δημοσιεύουμε στο servou.gr, μαζί με το σχετικό κείμενο, ώστε να πάρουν «μια γεύση» οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, από τα πολιτιστικά «τεκτενόμενα» στην περιοχή μας.

ΧΙΜ

Το κείμενο και οι φωτογραφίες:

«Από την εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου.

 

Την εκδήλωση "Οι κουλούρες τ' Αγιωργιού" οργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Γορτυνίας με την συνεργασία ομάδας γυναικών και περιλάμβανε έκθεση με παραδοσιακές κουλούρες, κεντητά ψωμιά και σπιτικά γλυκά που ετοίμασαν οι κυρίες των Τροπαίων, και απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στις συμμετέχουσες.

Πολύ ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή των παιδιών του Νηπιαγωγείου με τη δασκάλα τους, που έφτιαξαν μια κεντητή κουλούρα ειδικά για τη γιορτή και καταχειροκροτήθηκαν.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα όμορφα εκθέματα, χόρεψαν και γλέντησαν.


Ευχαριστώ πολύ τις κυρίες που συμμετείχαν! 

Ευχαριστούμε καιτην Marina Fatourou για τις φωτογραφίες!»

 

κουλούρες1κουλούρες2κουλούρες3κουλούρες5κουλούρες6κουλούρες8


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.