Ανακοίνωση Δήμου Γορτυνίας, για έκθεση "Ελλάδος Γεύση 2018"

 

Έκθεση «Ελλάδος Γεύση 2018» από 10 έως 13/05/2018


Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) ανακοινώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση 2018», που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως 13 Μαϊου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, με δικό τους περίπτερο για την προβολή και προώθηση της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού της Γορτυνίας στο μεγάλο κοινό της πρωτεύουσας.


Καλούνται οι παραγωγοί, οι επαγγελματίες του τουρισμού καθώς και οι φορείς του πολιτισμού που ενδιαφέρονται να προωθήσουν την παραγωγή τους και να συμβάλλουν στην προβολή των πλεονεκτημάτων της Γορτυνίας, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) στα Τρόπαια, προκειμένου:


α) είτε να δώσουν φυλλάδια, κάρτες ή δείγματα προϊόντων για διαφημιστικούς λόγους 
β) είτε να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο περίπτερο του Δήμου Γορτυνίας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν από την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 έως την Παρασκευή 4 Μαϊου 2018. 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: 2797022700, Fax:2797024401

 

(χιμ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.