Στόχος του 2ου Εργαστηρίου (29 Ιουλίου - 5 Αυγούστου) η λειτουργία της Σχολής μαθητείας της τέχνης της πέτρας

 

Ανακοίνωση Ανθέων Πέτρας

Στόχος του 2ου Εργαστηρίου (29 Ιουλίου - 5 Αυγούστου) η λειτουργία της Σχολής μαθητείας της τέχνης της πέτρας

Έχοντας την πλούσια περσινή εμπειρία της πρώτης διοργάνωσης του Εργαστηρίου της τέχνης της πέτρας, τα Άνθη της Πέτρας προχωρούν στη διοργάνωση του 2ου Εργαστηρίου από 29 Ιουλίου ως 5 Αυγούστου 2018.

Στόχος της διοργάνωσης των Εργαστηρίων είναι η λειτουργία της Σχολής μαθητείας της τέχνης της πέτρας στα Λαγκάδια. Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο φαίνεται ότι η σχολή μπορεί να λειτουργήσει ως τμήμα του ΙΕΚ Γορτυνίας. Το Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής με τη λειτουργία του θα υποστηρίξει τη Σχολή μαθητείας σε διάφορα επίπεδα.

Στο φετινό Εργαστήρι ως εκπαιδευτές θα είναι διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες (αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί ) και  πρωτομαστόροι από τα Λαγκάδια, την Ήπειρο και τη Μακεδονία και θα διεξαχθεί σε δύο χώρους. Αρχικά, στον προαύλιο χώρο του ΚΕΠ, όπου θα ολοκληρωθούν τα περσινά έργα και θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια λιθοξοΐας και στη συνέχεια, στη Ντραΐνα   όπου θα γίνουν επιτόπιες επιδείξεις, μικρής έκτασης τοπικές αποκαταστάσεις, συμπληρώσεις και επισκευές στα ερείπια των πέτρινων κατασκευών της περιοχής (μικρό ερειπωμένο κτίσμα, κατεστραμμένο αλώνι, κατεστραμμένη δημόσια κρήνη, λιθόστρωτα μονοπατιών και ξερολιθιές).

(XIM)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.