26/3/2019 Δελτίο τύπο δήμου Γορτυνίας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ (ΔΗ.Κ.Ε.Γ)     Τρόπαια 26/3/2019

Τηλ:2797022700

fax: 2797024401

email:koinof@gortynia.gov.gr

  

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Γορτυνίας στην Έκθεση «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2019» στο ΣΕΦ

1Δήμος Γορτυνίας Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός 

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) ανακοινώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην έκθεση «5ος ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως 14 Απριλίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), με δικό τους περίπτερο για την ανάδειξη και προβολή του λαϊκού πολιτισμού της Γορτυνίας, στο μεγάλο κοινό της πρωτεύουσας.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει έκθεση δημιουργημάτων του λαϊκού πολιτισμού, παράλληλες εκδηλώσεις με παρουσίαση της αυθεντικής ελληνικής παράδοσης από ντόπιους εκφραστές, συνέδρια για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού με την αξιοποίηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και σχέση πολιτισμού με την παραγωγή.

Καλούνται οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι διάφοροι φορείς του πολιτισμού της Γορτυνίας που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην προβολή του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής μας, να επικοινωνήσουν μέχρι τις 5 Απριλίου 2019, με τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) στα Τρόπαια.

Πληροφορίες τηλ. 2797022700

Γραφείο Τύπου

Δήμου Γορτυνίας/ΔΗΚΕΓ


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.