Αναδημοσίευση από e-gortynia.gr

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη κ.κ.Νικηφόρου στη Γορτυνία

 

Την επόμενη ημέρα της ενθρονίσεώς του και με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Φιλίππου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ.Νικηφόρος προέστη της πρώτης Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής Δημητσάνας,  συλλειτουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ.Χρυσοστόμου και βοηθούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π.Ιάκωβο Κανάκη, τον Πωτοσύγκελος της Μητρόπολης Χαλκίδος π. Νικόδημο Ευσταθίου και άλλους ιερείς.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι της κωμοπόλεως, ως και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας. Ο Ιεράρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για πρώτη φορά μαζί τους σε ένα πολύ ζεστό κλίμα και στο τέλος φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Σημειώνουμε ότι κατά την χθεσινή ημέρα οι μικροί μαθητές ντυμένοι με όμορφες παραδοσιακές σχολές έδωσαν μια ξεχωριστή παρουσία στην τελετή υποδοχής, καθώς προσέφεραν ανθοδέσμες στον νέο Ποιμενάρχη και τον έραιναν με άνθη στη διάρκεια της πορείας του στο κεντρικό δρόμο της Δημητσάνας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ.Νικηφόρος επισκέφθηκε την παρακείμενη ονομαστή Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.