Έφυγε από τη ζωή την 1η Φεβρουαρίου 2013 σε ηλικία 73 ετών ο Παναγιώτης Νικ. Σχίζας, και η εξόδιος ακολουθία έγινε την επομένη στο Κοιμητήριο του Χωριού Λασταίικα Ηλείας, που από μικρό παιδί είχε μετοικήσει η οικογένειά του από το χωριό μας Sxizas_n_PanagisΣέρβου, μετά και το θάνατο της μητέρας του..

Ήταν το 2ο στη σειρά από τα παιδιά του συγχωριανού μας (και παλαιού σιδηρουργού) Νίκου Ηλία Σχίζα και της Χριστίτσας Ι. Μπόρα -Νούση, (Ηλίας, Ρίνα, Γιάννης, Κώστας , και τα ετεροθαλή, Χριστίνα, Γιώργος, Παρασκευάς και Χαραλάμπης μετά από 2ο γάμο του πατέρα του με την συγχωριανή μας Μαρία Παν. Κλεισούρα).

Απέκτησε δύο παιδιά το Νίκο και το Γιώργο που η μοίρα επέλεξε σε ηλικίες 18 και 23 ετών αντίστοιχα να χάσουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Για πολλά χρόνια ο Παναγής έζησε στην Γερμανία, και επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε με οικοδομικές εργασίες, όπου είχε υποστεί και σοβαρότατο εργατικό ατύχημα.

Τον Παναγή τον διέκρινε η ευγένεια, η καλοσύνη, και η εντιμότητα, έχαιρε δε της αγάπης και εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας των Λασταίικων Ηλείας.

 

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στη σύζυγό του Βιβή, στα αδέλφια του και λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος.


Εικόνες από το χωριό