Πληροφορηθήκαμε ότι ο συγχωριανός μας Κ. Δημήτρης Αθ. Σχίζας (γιος του Θάνου του Δάσκαλου) ανελίχθη σε «Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών».

Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το χωριό μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου τον συγχαίρει για την πρόοδό του, και την προσφορά του στον σοβαρά πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Του εύχεται σύντομα να προαχθεί σε τακτικό Καθηγητή, στο Παν. Αθηνών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΧΙΖΑΣ

ΕΚΛΟΓΗ ΣΧΙΖΑΣ 

           Στην τελετή εκλογής του, ο κ. Σχίζας  πλαισιώνεται από τον Πρόεδρο και τον 

                             Αναπληρωτή Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής

 ΒΙΟΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Ο κ. Σχίζας γεννήθηκε στην Αθήνα to 1977. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με άριστα τo 2002. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και της υπηρεσίας υπαίθρου, ασκήθηκε στη γενική χειρουργική στη Γ΄Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική στο ΠΓΝ ‘Αττικόν’, ενώ, παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκε στη χειρουργική ήπατος-χοληφόρων-παγκρέατος στο King’s College Hospital στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ενώ η διδακτορική του διατριβή αφορά στην ‘επιθηλιακή-μεσεγχυματική μετατροπή στον καρκίνο του στομάχου’.

Ιδιαίτερα κλινικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα του κ. Σχίζα αποτελούν η χειρουργική του ανωτέρου πεπτικού και ιδιαίτερα η χειρουργική ογκολογία (καρκίνος στομάχου, οισοφάγου, παγκρέατος). Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε σημαντικά διεθνή περιοδικά (Cancer Treatment Reviews, British Journal of Surgery, Diseases of the Esophagus κ.α.) ενώ συμμετέχει ανελλιπώς με ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Παράλληλα, είναι κριτής εργασιών σε υψηλού κύρους περιοδικά όπως είναι το British Journal of Surgery, το Plos One και το Scientific Reports. Τέλος, είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών όπως είναι η International Society of Diseases of the Esophagus, η European Society of Diseases of the Esophagus και η European-African Hepato-Pancreato-Biliary Association.

Το 2018 εξελέγη ομόφωνα Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής και τοποθετήθηκε στην Α΄Χειρουργική Κλινική στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Στις 15/2/2023 εξελήχθηκε ομόφωνα σε Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής.

(Θ. Γ Τ)


Εικόνες από το χωριό