Μετά από διήμερη ασθένεια, εκδήμησε εις Κύριον την 26η Μαρτίου Sxizas_K_12010, στο νοσοκομείο Νίκαιας Αθηνών, ο Κωνσταντής Σχίζας του Βασιλείου. Η σορός του μεταφέρθηκε την επομένη στο χωριό μας Σέρβου, που ιδιαίτερα αγαπούσε. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στο Ι. Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Ιερεμία. Συνέψαλλαν ο π. Σωτ. Χούσος, ο αρχιμανδρίτης π. Ιάκ. Κανάκης και ο π. Γ. Τσίτουρας με τον πατέρα Κ. Δημόπουλο. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Ιερεμίας απηύθυνε ειδικό λόγο για τον εκλιπόντα και όλους τους υπερήλικες, απ' τη σοφία των οποίων πρέπει να διδασκόμαστε. Ετάφη στο κοιμητήριο των Αγίων Θεοδώρων του χωριού.

Ο Κωσταντής, χτίστης και αγρότης όπως οι περισσότεροι άντρες του χωριού της γενιάς του, αξιώθηκε με τη σύζυγό του Βενέτα να δει τα τέσσερα παιδιά του, τον Βασίλη, την Φανή, τον Γιώργο και τον Γιάννη καλά αποκατεστημένα.

Ας είναι ελαφρό το χώμα του "ΜΠΟΥΛΟΥΤΣΟΥ" που τον σκέπασε.

Το  ΔΣ του Συνδέσμου μας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )