26.3.2010 Απεβίωσε ο Κωσταντής Βασιλείου Σχίζας σε ηλικία 95 ετών..

    Μετά από διήμερη ασθένεια, εκδήμησε εις Κύριον την 26η Μαρτίου Sxizas_K_12010, στο νοσοκομείο Νίκαιας Αθηνών, ο Κωνσταντής Σχίζας του Βασιλείου. Η σορός του μεταφέρθηκε την επομένη στο χωριό μας Σέρβου, που ιδιαίτερα αγαπούσε. Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στο Ι. Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Ιερεμία. Συνέψαλλαν ο π. Σωτ. Χούσος, ο αρχιμανδρίτης π. Ιάκ. Κανάκης και ο π. Γ. Τσίτουρας με τον πατέρα Κ. Δημόπουλο. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Ιερεμίας απηύθυνε ειδικό λόγο για τον εκλιπόντα και όλους τους υπερήλικες, απ' τη σοφία των οποίων πρέπει να διδασκόμαστε. Ετάφη στο κοιμητήριο των Αγίων Θεοδώρων του χωριού.

Ο Κωσταντής, χτίστης και αγρότης όπως οι περισσότεροι άντρες του χωριού της γενιάς του, αξιώθηκε με τη σύζυγό του Βενέτα να δει τα τέσσερα παιδιά του, τον Βασίλη, την Φανή, τον Γιώργο και τον Γιάννη καλά αποκατεστημένα.

Ας είναι ελαφρό το χώμα του "ΜΠΟΥΛΟΥΤΣΟΥ" που τον σκέπασε.

Το  ΔΣ του Συνδέσμου μας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.