Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών η Βασιλική Μπόρα και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012  στις 1 μ.μ από την εκκλησία του χωριού μας «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

DorenaΗ Βασιλική ήταν κόρη του Δημήτρη Ανδριόπουλου, γενάρχη της οικογένειας γνωστός και με το όνομα "Μητροφίλης". Παντρεύτηκε το Γιάννη Μπόρα (Ντόρος) και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Ηλία (που' χει τον Γιάννη και την Ιωάννα-Βάσια ), το Θανάση (που 'χει το Γιάννη) και την Μαρία (που΄χει τον Άγγελο και τη Βασιλική).

 Η εκλιπούσα ήταν καλή σύζυγος, μητέρα και διεκρίνετο για την καλοσύνη της, έχαιρε δε της αγάπης και εκτίμησης όσων την γνώριζαν.

 

 

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )