5-3-2009 - Απεβίωσε η Παυλοπούλου Ξακουστή, 84 ετών

Την Πέμπτη 5.3.09 άφησετην τελευταία της πνοή η Ξάκω, κόρη του Παναγιώτη και της Παναγιώτας Κωνσταντοπούλου από του Σέρβου. Η κηδεία της έγινε την επομένη στα Σαρλαίικα, εκεί που ήταν παντρεμένη. Η Ξάκω ήταν αδερφή της γνωστής μας "Κωστάκαινας" (σύζυγος Κωστάκη Παπαθωμόπουλου).
.
Τον περασμένο Νοέμβριο έφυγε από τη ζωή και ο σύζυγός της. Μοναχογιός τους είναι ο γνωστός μας μουσικός Κώστας Παυλόπουλος που έχει φτιάξει τον πολιτιστικο-μουσικό σύλλογο "Πάνας", που με τη χορωδία του αρκετές φορές μας έχει εντυπωσιάσει.
.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.