Καλημέρα και καλή εβδομάδα
Ονομάζομαι Βίκυ Μαρκολέφα (είμαι εγγονή του Γιάννη του Μπόρα-Ντόρου)  και μόλις είδα τη νέα ιστοσελίδα του χωριού μας www.servou.gr  <
http://www.servou.gr/> . Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την αξιόλογη προσπάθεια.  Ασχολούμαι με την επικοινωνία και ιδίως τη φωτογραφία (ταξιδιωτική)  και θα ήθελα πολύ να βοηθήσω στην βελτίωση του νέου ιστοτόπου μας.  Παραθέτω κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή  του χωριού μας, τις οποίες έχω αναρτήσει και στα σχετικά με το χωριό  μας group στο facebook, με στόχο να αναδείξω τις ομορφιές του τόπου  μας.
Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρουν μπορώ να σας τις παραχωρήσω σε  καλύτερη ανάλυση, φυσικά δωρεάν, αρκεί στην κάθε τους χρήση να  αναφέρονται τα πνευματικά δικαιώματα. Επίσης αν έχετε ανάγκη για  φωτογράφηση συγκεκριμένων θεμάτων (πχ τα ξωκλήσια μας, παραδοσιακά  σπίτια, χλωρίδα και πανίδα του χωριού, εκδηλώσεις), θα χαρώ να  βοηθήσω όσο μπορώ.
Μια ιδέα: Θα ήταν εξαιρετικό αν αναδεικνύαμε τις ομορφιές του  φαραγγιού της Γκούρας
και του χωριού μας, με ένα λεύκωμα. Πιθανόν να  το έχετε ήδη σκεφτεί. Θα χαρώ να βοηθήσω και σε αυτό, εφόσον σας  ενδιαφέρει. Το τηλέφωνό μου είναι 6948511199.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία με τη νέα ιστοσελίδα του χωριού και θα  χαρώ να συμβάλλω στο να γίνει ακόμα καλύτερη.

Φιλικά Βίκυ Μαρκολέφα
.
Απάντηση:
Ευχαριστούμε αγαπητή πατριώτισσα Βίκη, για τις φωτογραφίες που μας έστειλες και την διάθεσή σου να βοηθήσεις στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας μας με νέες φωτογραφίες. Καλοδεχούμενες οι όποιες φωτογραφίες (ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης) που αναδεικνύουν τις ομορφιές και την ιστορία του χωριού μας. Ασφαλώς μας ενδιαφέρουν ποιοτικές φωτογραφίες ιδιαίτερα του φαραγγιού της Γκούρας, που όπως θα πληροφορήθηκες από την ιστοσελίδα μας, τώρα ξεκίνησε η ανάδειξή του.
Σε ότι αφορά στα πνευματικά δικαιώματα αναφέρουμε στο άρθρο "Η ιστοσελίδα μας" τα ονόματα όσων έχουν προσφέρει φωτογραφίες και ασφαλώς θα προσθέτουμε και τα ονόματα όσων προσφέρουν στο μέλλον. Όπως αντιλαμβάνεσαι (και θα το διαπιστώσεις κατά την επίσκεψη των άρθρων) δεν είναι δυνατόν να αναγράφεται η προέλευση κάθε φωτογραφίας,  σε κάθε κείμενο.
Με φιλικά και πατριωτικά αισθήματα
Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας.

---------------------------------

14-5-2009. Kαλησπέρα.
Χάρηκα με την απάντησή σας. Πείτε μου που θέλετε να σας στείλω ένα cd.
Φιλικά
Βίκυ Μαρκολέφα
. .Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.