13-5-2009 - Μπόρας Ηλίας "Ντόρος" (μήνυμα 2)

Συγχαρητήρια για την Ιστοσελίδα και απόψεις για καταγραφή της ιστορίας περιόδου Γερμανικής κατοχής και Εμφυλίου.

Με το μήνυμά του αυτό ο Ηλίας, συγχαίρει το Χρήστο Δημητρόπουλο και το Δ.Σ του Συνδέσμου για την Ιστοσελίδα,  η οποία, όπως μας ενημερώνει, αξιολογείται ως πολύ καλή ακόμη και από ειδικούς και εκδηλώνει την πρόθεσή του να ασχοληθεί με ιστορικά θέματα της περιόδου Γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου πολέμου.
Το ΔΣ του Συνδέσμου συζήτησε το θέμα και απάντησε διεξοδικά στον πατριώτη, εκφράζοντας τις δικές του θέσεις.
Τις δύο επιστολές μπορείτε να τις διαβάσετε στην ενότητα "Σύνδεσμος Σερβαίων_Συλλογικά και άλλα_ Απόψεις για ιστορία Γερμ. Κατοχής-Εμφυλίου".

Επιλέξτε το άρθρο: Απόψεις για ιστορία Γερμ. Κατοχής-Εμφυλίου.
Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.