Τυπώθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα servou.gr το 174ο φύλλο της εφημερίδας του Συνδέσμου "Αρτοζήνος". Σε μία με δύο εβδομάδες θα βρίσκεται στα σπίτια των 1111 αποδεκτών. Περιλαμβάνει ποικίλη ύλη που πιστεύουμε πως θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πατριωτών.

Μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το φύλλο λεπτομέρειες για την πρόοδο των εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο και κάποιες σκέψεις για τον τρόπο λειτουργίας του. 

Σημαντικό τμήμα της εφημερίδας είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πατριώτη λογοτέχνη Θ. Κ. Τρουπή, που η οικογένεια του με τον Δήμο Ηραίας συνδιοργάνωσαν μουσική εκδήλωση τον Αύγουστο στο χωριό, εμπνευστής και κύριος συντελεστής της οποίας ήταν ο ανιψιός του λογοτέχνη, διεθνούς φήμης Σερβαίος μουσικός, Αναστάσιος Απ. Στρίκος. Επίσης σημαντικό τμήμα καταλαμβάνουν τα κοινωνικά με μία γέννηση, 2 βαπτίσεις, 7 θανάτους και 19 Σερβιωτόπουλα που πέτυχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Μπορείτε ακόμη να διαβάσετε το άρθρο του Πάνου Κουτσανδριά για τα μαγαζιά στο χωριό τον προπερασμένο αιώνα!, το άρθρο του Ηλ. Μπόρα-Ντόρου για τη μάχη της Δημητσάνας, το άρθρο του Ηλία Χειμώνα για το αρνάκι τους "το σκουκιάκο", τις θύμησες του Θανάση Γκούτη και να χαλαρώσετε με το ποιημα του "Λεύκου". Τέλος μπορείτε να δείτε τις συνδρομές και προσφορές των πατριωτών που είναι πράγματι αξιόλογες και το ΔΣ του Συνδέσμου έχει εκφράσει σε όλους τις ευχαριστίες του.

174ο Φύλλο Αρτοζήνου.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.