Όπως πληροφορηθήκαμε από κατοίκους του χωριού,το Σάββατο έλαβε χώρα μεγάλη χαλαζόπτωση με επίκεντρο κυρίως την περιοχή από της Γριάς το Σωρό μέχρι την Κοκκινόβρυση. XalaziΤην επομένη που επισκεφθήκαμε το χωριό, πράγματι σε πολλές πλαγιές υπήρχε αρκετό χαλάζι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως μαζί με την χαλαζόπτωση έπεσαν και κεραυνοί στο χωριό και κατέστρεψαν το μικρό αλεξικέραυνο στο καμπαναριό του Ιερού Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ευτυχώς δεν έγινε ζημιά στο καμπαναριό, παρά μόνο τα ηλεκτρολογικά της καμπάνας.  Όπως διαπιστώθηκε, αιτία ήταν το ότι το σύρμα της γείωσης ερχόταν σε επαφή με τις πέτρες του καμπαναριού.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.