Οι κάτοικοι του χωριού και όσοι πατριώτες πήγαν εκεί για να παρευρεθούν  την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στον Τόπο τους (Πέμπτη 23-4-2009), γιόρτασαν με ξεχωριστό τρόπο την εορτή των "Γιώργηδων" στο χωριό.
Μαζεύτηκαν όλοι το βράδυ στο μαγαζί του Γιάννη Ρουσιά και τα "κοπάνησαν" για τα καλά.
 Έψησαν αρνί και οι γυναίκες έφτιαξαν πάρα πολλές λιχουδιές. 
Τον πρώτο λόγο είχε η Βούλα του Γιάννη Ρουσιά, για το γιο της Γιώργο. Επίσης  η Ελευθερία Γ. Βέργου για τον άντρα της και η Γεωργία Τρουπή-Γκράβαρη, για την ονομαστική της γιορτή. Μαζεύτηκαν 52 άτομα! και το κέφι με το χορό περίσσεψαν. Μόνο ένα ζευγάρι,  από τον κάτω μαχαλά, δεν χόρεψε.
Πολύ χαιρόμαστε με τέτοιες εκδηλώσεις στο χωριό και ευχόμαστε του χρόνου να μαζευτούν διπλάσιοι.
Χρόνια πολλά σε όλους τους "Γιώργηδες" του χωριού.
Σχετικά με τον εορτασμό του "Αγιωργιού" στο χωριό πριν το 1960 μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο του προέδρου του Συνδέσμου κ. Θ. Γ. Τρουπή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα (κλικ στην παρακάτω φράση).
 
Χ. Ι. Μαραγκός 
 
 
 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.