Οι κάτοικοι του χωριού και όσοι πατριώτες πήγαν εκεί για να παρευρεθούν  την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στον Τόπο τους (Πέμπτη 23-4-2009), γιόρτασαν με ξεχωριστό τρόπο την εορτή των "Γιώργηδων" στο χωριό.
Μαζεύτηκαν όλοι το βράδυ στο μαγαζί του Γιάννη Ρουσιά και τα "κοπάνησαν" για τα καλά.
 Έψησαν αρνί και οι γυναίκες έφτιαξαν πάρα πολλές λιχουδιές. 
Τον πρώτο λόγο είχε η Βούλα του Γιάννη Ρουσιά, για το γιο της Γιώργο. Επίσης  η Ελευθερία Γ. Βέργου για τον άντρα της και η Γεωργία Τρουπή-Γκράβαρη, για την ονομαστική της γιορτή. Μαζεύτηκαν 52 άτομα! και το κέφι με το χορό περίσσεψαν. Μόνο ένα ζευγάρι,  από τον κάτω μαχαλά, δεν χόρεψε.
Πολύ χαιρόμαστε με τέτοιες εκδηλώσεις στο χωριό και ευχόμαστε του χρόνου να μαζευτούν διπλάσιοι.
Χρόνια πολλά σε όλους τους "Γιώργηδες" του χωριού.
Σχετικά με τον εορτασμό του "Αγιωργιού" στο χωριό πριν το 1960 μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο του προέδρου του Συνδέσμου κ. Θ. Γ. Τρουπή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα (κλικ στην παρακάτω φράση).
 
Χ. Ι. Μαραγκός 
 
 
 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )