Την ημέρα αυτή (πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα) εορτάζουμε στου Σέρβου την Ζωοδόχο Πηγή, στον ομώνυμο Ναό που είναι χτισμένος βορειοανατολικά, στο ψηλότερο σχεδόν σημείο του χωριού. Πριν το 1960, που στο χωριό έμεναν πολλοί κάτοικοι, γινόταν ανήμερα πανηγυρικός εορτασμός με "τρικούβερτο" πανηγύρι, με όργανα κλπ.

Με  την ευκαιρία του εορτασμού η ιατρός Μαρία Χ. Μαραγκού (νύφη του χωριού) ζωγράφησε τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και  προσφέρει το έργο για το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού. (Κάντε αριστερό κλικ να μεγαλώσετε τη φωτογραφία).

Ο στρατηγός Χ. Αθ. Μαραγκός έχει γράψει αναλυτικό άρθρο στην ιστοσελίδα (περιλαμβάνονται και 8 φωτογραφίες), για την ιστορία του Ναού, που ακούγεται και το απολυτίκιο του εορτασμού, σε άριστη ψαλμωδία από γυναικεία φωνή. Μπορείτε να επισκεφθείτε το άρθρο, κάνοντας αριστερό κλικ στην παρακάτω φράση.

Ιστορία Ι. Ναού Ζωοδόχου Πηγής.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.