Στο 168 φύλλο της εφημερίδας "Αρτοζήνος" δημοσιεύθηκε το παρακάτω άρθρο  (από εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 1.7.2008), σχετικά με το κυνήγι στην περιοχή της Γκούρας.

"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηραίας υπέβαλε αίτημα στο Δασαρχείο Βυτίνας να απαγορευτεί  το κυνήγι στο φαράγγι της Γκούρας, καθώς από τις περυσινές πυρκαγιές  και τη συρρίκνωση των   "ΑΚΑΥΤΩΝ  ΒΙΟΤΌΠΩΝ"  εκεί έχει βρει καταφύγιο τεράστιος αριθμός θηραμάτων.

Η απάντηση του δασαρχείου  ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό όπως αναφέρεται στην εφημερίδα:

 "...Συνοψίζεται στο ότι λόγω των πυρκαγιών έχουν ήδη εκδοθεί απαγορευτικές διατάξεις για την άσκηση της θήρας σε αρκετές περιοχές , με αποτέλεσμα οι κυνηγοί να μην έχουν που να ασκήσουν το χόμπι τους...".  Και συνεχίζει: "Για τη λήψη της απόφασης ζητήθηκαν οι απόψεις  αρμοδίων Κυνηγετικών Οργανώσεων".

Στο άρθρο διαβάζουμε  ότι ο  πατριώτης μας αντιδήμαρχος κ. Θάνος Μπόρας δήλωσε προς τη ρεπόρτερ του δημοσιεύματος ότι:

"Εξαιτίας του περιορισμού των περιοχών προς άσκηση του κυνηγίου, έρχονται στη Γκούρα κυνηγοί απ' όλη την Ελλάδα, κανείς δεν μπορεί να ξεμυτίσει, οι κτηνοτρόφοι φοβούνται να βοσκήσουν τα ζώα τους, πόσο μάλλον τα  παιδιά να κάνουν βόλτα".

Για την απαγόρευση συμφωνούν και ευαίσθητοι κυνηγοί όπως ο κ. Βασίλης Αναστασόπουλος, από του Ψάρι.  Η  εφημερίδα επανήλθε με  νέο άρθρο της στις 6.7.2008 και αναφέρει και τις  καθόλου πειστικές απαντήσεις υπαλλήλων του Δασαρχείου για της απόρριψη του αιτήματος του Δήμου Ηραίας.

Σχόλιο "Α".

Συγχαίρουμε το Δήμο για την πρωτοβουλία του  και εκφράζουμε τη γνώμη ότι τέτοιες αποφάσεις  θα έπρεπε  να  κοινοποιούνται  σε όλους τους Συλλόγους των χωριών του Δήμου μας, ώστε όλοι οι ευαίσθητοι πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους για ένα τέτοιο σκοπό προστασίας του οικοσυστήματος


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.