Όπως είναι γνωστό, το ΔΣ του Δήμου Γορτυνίας που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, αποτελείται από 33 συμβούλους. 20 προέρχονται από το συνδυασμό του δημάρχου Ι. Γιαννόπουλου και 13 από τους συνδιασμούς της αντιπολίτευσης. Από τους 33, 6 εκλέχτηκαν από την περιφέρεια Ηραίας: 4 με το συνδυασμό Γιαννόπουλου (Διαμαντοπούλου-Τρουπή Μαρίνα, Θανοπούλου-Χριστοπούλου Ελένη, Μητροπούλου Γεωργία και Παρασκευόπουλος Διον.), ο Κ. Αλβενιώτης με το συνδυασμό Παρασκευόπουλου και ο πρώην δήμαρχος Ηραίας Στ. Χριστόπουλος με το συνδυασμό Αποσκίτη. Από την εκλογική περιφέρεια Τροπαίων εκλέγονται 8 μέλη του ΔΣ,  από την περιφέρεια Κλείτορος 5, από της περιφέρειες Κοντοβάζαινας και Βυτίνας από 4, της Δημητσάνας, των Τρικολώνων και των Λαγκαδίων από 2.
Ο δήμαρχος Ι. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου, την σύνθεση του ΔΣ. Καθήκοντα προέδρου ΔΣ ανέθεσε στον καθηγητή Πέτρο Ζούνη. Ως υπεύθυνους αντιδημάρχους όρισε: Για την Ηραία το Διον. Παρασκευόπουλο, για την Βυτίνα (και τα οικονομικά του Δήμου) τον Ι. Σακελλαρίου, για τη Δημητσάνα και Στεμνίτσα τον Κυρ. Τσαφαρά, για τα Τρόπαια (και τον αγροτικό Τομέα) τον Κ. Χριστοδουλόπουλο και για τα Λαγκάδια τον Π. Γκιώκα. Για τη Κοντοβάζαινα την αρμοδιότητα κράτησε ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Σύμφωνα με το νόμο "Καλλικράτης", ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να κατοικούν στο Δήμο τους.
Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής έγινε στις 19 Δεκεμβρίου στο Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας. Προσήλθαν να ορκιστούν ο δήμαρχος Ι. Γιαννόπουλος, οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι, οι 70 πρόεδροι Τοπικών κοινοτήτων και οι 52 Τοπικοί Σύμβουλοι.
Ο δήμαρχος Ι. Γιαννόπουλος στην ομιλία του είπε:
"Για να πάει ο τόπος μας μπροστά πρέπει να είμαστε ενωμένοι, λαμβανομένου υπόψη ότι αναλαμβάνω το Δήμο σε δύσκολες συγκυρίες και σε εποχές δημοσιονομικής ασφυξίας. Θεωρώ δε μέγα λάθος ότι αποκόπηκε ο Δήμος Γόρτυνος από την ιστορική Καρύταινα, που έπρεπε να ανήκει στο Δήμο Γορτυνίας. Η Γορτυνία είναι ένα μεγάλο δέντρο που έχει τον κορμό του εδώ και  τα κλαδιά του έχουν απλωθεί σε όλο τον κόσμο. Είμαστε λοιπόν ένας μικρός στρατός και πρέπει να στρατευτούμε όλοι μαζί. Σίγουρα δε θα βρούμε τη δύναμη με συμπαραστάτες την εκκλησία, τους συλλόγους μας και όλους τους φορείς για να πάει ο τόπος μπροστά
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Π.  Παρασκευόπουλος,  είπε:
"Εύχομαι καλή δύναμη στον νέο δήμαρχο, ώστε όλοι μαζί δημιουργικά να εργασθούμε για το καλό της Γορτυνίας. Θ΄ασκήσουμε εποικοδομητική κριτική με γνώμονα το συμφέρον της Γορτυνίας. Οι 70 κοινοτάρχες θα έχουν επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας".
Ο αρχηγός της ήσσονος αντιπολίτευσης Ηλ. Αποσκίτης είπε:
"Εύχομαι καλή δύναμη στο νέο Δήμαρχο και να επιτύχει το ακατόρθωτο. Εμείς θα συμπαρασταθούμε".
 
Αρμοδιότητες προέδρου Τ. Συμβουλίου Κοινότητας
Οι Τοπικές Κοινότητες με πληθυσμό πάνω από 300 κατοίκους εκλέγουν, σύμφωνα με το νόμο, 3 μέλη και κάτω από 300, 1 μέλος. Πρόεδρος εκλέγεται ο πλειοψηφίσας σύμβουλος του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού, την πρώτη Κυριακή. Οι εκλογές της δεύτερης Κυριακής δεν έχουν σημασία για τα Τοπικά Συμβούλια. Στον πρόεδρο του ΤΣ παρέχονται από το Δήμο έξοδα κίνησης, με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών.
Κάθε κοινότητα διαθέτει τοπικό ή δημοτικό γραφείο. Ο πρόεδρός της έχει και τις παρακάτω αρμοδιότητες:
*Σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο της περιφέρειας καλεί τους κατοίκους και φορείς της κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, σε συνέλευση στην οποία συζητιούνται τα θέματα της Κοινότητας και γίνονται προτάσεις στο Δήμο, για τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει για την Κοινότητα.
*Μεριμνά για την καλή κατάσταση του δικτύου εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας, για τα θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης, για την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, για τον ηλεκτροφωτισμό και για τις παιδικές χαρές.
*Είναι υπεύθυνος για την προστασία της περιουσίας της Κοινότητας και υπεύθυνος για την ομάδα πυρασφάλειας της Κοινότητας. Καταγράφει τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.