3-9-16. Εορτασμός στο ξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου Σέρβου.

Μαρίνας Διαμαντοπούλου-Τρουπή

.

3-9-16 εορτ. Αγ. Νεκταρίου αΕικόνες από τον εορτασμό στο εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στου Σέρβου Γορτυνίας, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016,

όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία από τον 3-9-16 εορτ. Αγ. Νεκταρ. βΣεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, με την συνεπικουρία του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη Ιακώβου και του εφημέριου του χωριού αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου

.

 

3-9-16 εορτ Αγ Νεκτ προσθ 3

.

3-9-16 εορτ. Αγ. Νεκταρ. γΠολλοί Σερβαίοι προσκυνητές παρακολούθησαν την λειτουργία φτάνοντας ως εκεί, άλλοι πεζοί και άλλοι μ’ αυτοκίνητα.

.

3-9-16 εοτρ. Αγ. Νεκτ. δΤο λιτό και απέριττο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου και Αγίας Βαρβάρας ανέγειρε το 1986 η οικογένεια του Γεωργίου Χ. Παπαγεωργίου, η οποία κάθε χρόνο φροντίζει ούτως ώστε ο ναός να λειτουργεί την 3η Σεπτεμβρίου, ημέρα ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου.

 

3-9-16 εορτ αγ νεκτ προσθ 4

.

3-9-16 εορτ. Αγ. Νεκτ. ε

 

 

 

 

 

 

 

3-9-16 εορτ Αγ Νεκτ πρσθ 1

3-9-16 εορτ Αγ Νεκτ προσθ 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και του χρόνου!

.

ΣΣ. Περισσότερες φωτογραφίες στο: m-diamantopoulou.blogspot.gr

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.