Τυπώθηκε  και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου servou.gr, το 178ο φύλλο της εφημερίδας "Αρτοζήνος". Περιλαμβάνει πλούσιο υλικό σχετικά με το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, τόσο από πλευράς προόδου των εργασιών όσο και από πλευράς προετοιμασίας των εγκαινίων και εκδηλώσεων το δεκαπενταύγουστο.

Στη δεύτερη και Τρίτη σελίδα  μπορείτε να διαβάσετε διάφορα κοινωνικά και επίκαιρα θέματα καθώς και αφιερώματα σε εορτάζοντες Ναούς του χωριού και αναφορά στο Ναό της Παναγίας της Σερβιώτισσας στην Κρήτη.

Στην τέταρτη σελίδα υπάρχουν άρθρα στήριξης του Συνδέσμου και του χωριού και στην Πέμπτη αναμνήσεις, άρθρα αείμνηστων Σερβαίων λογοτεχνών και τιμητική διάκριση στο Σερβαίο εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας "Κρητική Ενημέρωση" Β. Σχίζα.

Στη έκτη και έβδομη σελίδα δημοσιεύονται άρθρα πατριωτών για τη ζωή των τσοπάνηδων στο χωριό, την εκδήλωση του Ομίλου "Γκούρα" στα "Στανοτόπια του Αρτοζήνου" και αφιέρωμα στις Μούσες.

Στη σελίδα 8 υπάρχουν τα οικονομικά του Συνδέσμου, ένα άρθρο του προέδρου του χωριού για την κατασκευή "Κιόσκι" στης "Γριάς το Σορό" και ενδιαφέρον άρθρο για το μουσείο "Ζαχαρού" στου Σέρβου.

Καλή περιήγηση

178ο φύλλο εφημερίδας "Αρτοζήνος"

.

  


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.