Όπως πληροφορηθήκαμε από κατοίκους του χωριού,το Σάββατο έλαβε χώρα μεγάλη χαλαζόπτωση με επίκεντρο κυρίως την περιοχή από της Γριάς το Σωρό μέχρι την Κοκκινόβρυση. XalaziΤην επομένη που επισκεφθήκαμε το χωριό, πράγματι σε πολλές πλαγιές υπήρχε αρκετό χαλάζι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως μαζί με την χαλαζόπτωση έπεσαν και κεραυνοί στο χωριό και κατέστρεψαν το μικρό αλεξικέραυνο στο καμπαναριό του Ιερού Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ευτυχώς δεν έγινε ζημιά στο καμπαναριό, παρά μόνο τα ηλεκτρολογικά της καμπάνας.  Όπως διαπιστώθηκε, αιτία ήταν το ότι το σύρμα της γείωσης ερχόταν σε επαφή με τις πέτρες του καμπαναριού.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )