Οι κάτοικοι του χωριού και όσοι πατριώτες πήγαν εκεί για να παρευρεθούν  την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στον Τόπο τους (Πέμπτη 23-4-2009), γιόρτασαν με ξεχωριστό τρόπο την εορτή των "Γιώργηδων" στο χωριό.
Μαζεύτηκαν όλοι το βράδυ στο μαγαζί του Γιάννη Ρουσιά και τα "κοπάνησαν" για τα καλά.
 Έψησαν αρνί και οι γυναίκες έφτιαξαν πάρα πολλές λιχουδιές. 
Τον πρώτο λόγο είχε η Βούλα του Γιάννη Ρουσιά, για το γιο της Γιώργο. Επίσης  η Ελευθερία Γ. Βέργου για τον άντρα της και η Γεωργία Τρουπή-Γκράβαρη, για την ονομαστική της γιορτή. Μαζεύτηκαν 52 άτομα! και το κέφι με το χορό περίσσεψαν. Μόνο ένα ζευγάρι,  από τον κάτω μαχαλά, δεν χόρεψε.
Πολύ χαιρόμαστε με τέτοιες εκδηλώσεις στο χωριό και ευχόμαστε του χρόνου να μαζευτούν διπλάσιοι.
Χρόνια πολλά σε όλους τους "Γιώργηδες" του χωριού.
Σχετικά με τον εορτασμό του "Αγιωργιού" στο χωριό πριν το 1960 μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο του προέδρου του Συνδέσμου κ. Θ. Γ. Τρουπή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα (κλικ στην παρακάτω φράση).
 
Χ. Ι. Μαραγκός 
 
 
 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.