Την ημέρα αυτή (πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα) εορτάζουμε στου Σέρβου την Ζωοδόχο Πηγή, στον ομώνυμο Ναό που είναι χτισμένος βορειοανατολικά, στο ψηλότερο σχεδόν σημείο του χωριού. Πριν το 1960, που στο χωριό έμεναν πολλοί κάτοικοι, γινόταν ανήμερα πανηγυρικός εορτασμός με "τρικούβερτο" πανηγύρι, με όργανα κλπ.

Με  την ευκαιρία του εορτασμού η ιατρός Μαρία Χ. Μαραγκού (νύφη του χωριού) ζωγράφησε τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και  προσφέρει το έργο για το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού. (Κάντε αριστερό κλικ να μεγαλώσετε τη φωτογραφία).

Ο στρατηγός Χ. Αθ. Μαραγκός έχει γράψει αναλυτικό άρθρο στην ιστοσελίδα (περιλαμβάνονται και 8 φωτογραφίες), για την ιστορία του Ναού, που ακούγεται και το απολυτίκιο του εορτασμού, σε άριστη ψαλμωδία από γυναικεία φωνή. Μπορείτε να επισκεφθείτε το άρθρο, κάνοντας αριστερό κλικ στην παρακάτω φράση.

Ιστορία Ι. Ναού Ζωοδόχου Πηγής.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.