Vassilis 1_138_214 Στις 31 Μαρτίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα, σε μια κατάμεστη αίθουσα,  έλαβε χώρα η παρουσίαση τεσσάρων ποιητικών έργων του εκδοτικού οίκου «Κοινωνία των Δεκάτων». Ανάμεσάprosopeio_xronou_201_168 τους ήταν και το «Προσωπείο του Χρόνου». Συγγραφέας, ο καταξιωμένος συμπατριώτης μας Βασίλης Γ. Μαραγκός, που εισδύει αποφασιστικά και στα μονοπάτια της ποίησης, με ιδιαίτερη δεξιότητα. Την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη έκανε η φιλόλογος και συγγραφέας κυρία Χρύσα Σπυροπούλου.

Το «Προσωπείο του Χρόνου» είναι μια φιλοσοφική και ποιητική αναζήτηση νοήματος στη διαδρομή του χρόνου και στην ανθρώπινη διάρκεια ανάμεσα σε ένα παρελθόν που γίνεται έρμαιο της μνήμης και της λήθης, σε ένα αινιγματικό παρόν και σε ένα αβέβαιο μέλλον. Η κυρία Σπυροπούλου συνέδεσε το βιβλίο του Βασίλη με σημαντικά έργα της αρχαίας και της νεότερης ποίησης που πραγματεύονται το ίδιο ή παρεμφερές θέμα και επαίνεσε τη γνησιότητα της ποιητικής του γλώσσας. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με σύντομη ομιλία και απαγγελία μερικών ποιημάτων από τον ίδιο  τον Βασίλη, ο οποίος καθήλωσε το ακροατήριο.

 

 

Στην Ενότητα Σερβαίοι Συγγραφείς/Λογοτέχνες => Β. Μαραγκός έχουμε αναρτήσει δύο από τα ποιήματα του Βασίλη, «Το προσωπείο του χρόνου» και «Tο παλιό ρολόι», για μια μικρή μέθεξη με το έργο του.

Σημείωση:
Ο Βασίλης προσέφερε 20 αντίτυπα του βιβλίου του, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν στον Σύνδεσμο. Το ΔΣ τον ευχαριστεί θερμά.



Εικόνες από το χωριό

Audio Player

Σάββατο
20
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.44
Δύση: 20.10
Σελήνη
11 ημερών
Σάββατο του Ακαθίστου, Θεοδώρου Τριχινά, Αθανασίου και Ιωάσαφ
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο Καιρός στο χωριό

 Κλικ ΕΔΩ

 

 

diavgeia_s

Κλικ στην πιο κάτω ιστοσελίδα:

https://et.diavgeia.gov.gr/f/gortynia/