Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Σέρβου. Έργο του πατριώτη Χρήστου Δ. Κωνσταντόπουλου.

 

AgiasParaskeyismaketa

Η φωτογραφία απεικονίζει μία μακέτα (ανάγλυφη κατασκευή) φτιαγμένη με πετραδάκια στα χρώματα που έχει ο Ναός και η "Τρανή βρύση".

 

Είναι ένα έργο φτιαγμένο με πολύ μεράκι και δεξιοτεχνία από τον δημιουργό του (δυστυχώς στη φωτογραφία υπάρχουν αντανακλάσεις προσώπων κλπ από τα παράθυρα στην απέναντι πλευρά. Σε ευθετότερο χρόνο θα βγει νέα φωτογραφία).

 

Ο Χρήστος πρόσφερε το έργο στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού μας, τοποθετημένο  σε ειδική προστατευτική κατασκευή.

 

Οι πατριώτες εξέφρασαν το θαυμασμό τους για το υπέροχο αυτό δημιούργημα και ο Σύνδεσμος ευχαρίστησε τον αγαπητό πατριώτη για την ευγενική του προσφορά.

Χ. Ι. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.