ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΕΡΒΑΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

                                       «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» 

 

                                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Grias_soros_250
Το μνημείο στης "Γριάς το σωρό"

Το ΔΣ του Συνδέσμου καλεί τους πατριώτες Σερβαίους, τους κατοίκους των γύρω περιοχών και τους φίλους του χωριού μας, σε εκδήλωση που θα οργανώσει την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στην περιοχή «Γριας Σωρός», σε ανάμνηση της μάχης που διεξήχθη στην περιοχή, μεταξύ Σερβαίων και άλλων κοντοχωριανών, εναντίον των στρατευμάτων του Ιμπραήμ, στις 10-11 Μαΐου 1826.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 11.00 και έχουν κληθεί να μετάσχουν οι Δήμαρχοι και τα ΔΣ των Δήμων Ηραίας, Δημητσάνας, Λαγκαδίων και Τρικολλώνων καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας. 

.

.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει.

Maxi_Servou_640_480
 Η περιοχή "Γριάς Διάσελο" , όπου διεξήχθη η μάχη. Στο βάθος διακρίνεται το χωριό Λυκούρεση.

-Επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα του χωριού μας

-Χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Συνδέσμου

-Χαιρετισμό από τους Δημάρχους

-Κατάθεση στεφάνου στο εκεί Ηρώο

-Ομιλία για το ιστορικό της μάχης

-Μικρή δεξίωση, με προσφορά ποτών κλπ

 

(Η λειτουργία της Κυριακής θα γίνει κανονικά στο χωριό).


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )