KazaniΠέρυσι εντρυφήσαμε στα μυστικά της παραδοσιακής απόσταξης του τσίπουρου, μάθαμε όλα τα εξαρτήματα του καζανιού, πειραματιστήκαμε στο σφράγισμα του με ζυμάρι και φυσικά δοκιμάσαμε την πρώτη στάλα.  Επίσης, διδαχτήκαμε ότι τα υλικά δεν κάνουν από μόνα τους καλό τσίπουρο, τα βράσιμο πάντα προϋποθέτει καλή παρέα, μεζέδες, ψήσιμο στα κάρβουνα και χορό.

Φέτος λέμε να το επαναλάβουμε διότι οι συμμετέχοντες το απόλαυσαν αλλά και  πολλοί συμπατριώτες μας, που δεν είχαν μπορέσει να παρευρεθούν, ζήλεψαν το ιδιότυπο αυτό «σεμινάριο». Έτσι, σας καλούμε στις 27 του Οκτώβρη να συναντηθούμε στο χωριό, πλάι στο καζάνι του Θύμιου Δημητρόπουλου, που με τη μαεστρία του μπαρμπά Νίκου Τρουπή, τελευταίου ενεργού αποστάκτη του χωριού, θα μας χαρίσει το αγαπημένο μας αγιονέρι. 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.