Ο πατριώτης Κώστας Παγκράτης ανάρτησε στο facebook του φωτογραφίες από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, στο χωριό μας Σέρβου. Αναδημοσιεύουμε τρεις από τις φωτογραφίες αυτές, μαζί με το κείμενό του που έχει ως εξής:


«Στο μνημείο πεσόντων του χωριού μας, λιγοστοί οι πατριώτες που παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ο πρόεδρος κ. Ι. Ρουσιάς κατέθεσε στεφάνι και όλοι μαζί ψάλαμε τον εθνικό μας Ύμνο».

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν ξεχωριστή αξία για την ιστορία του χωριού μας και τις μέλλουσες γενεές και ευχαριστούμε τον Κώστα που τις δημοσίευσε.

Τα άτομα που διακρίνονται στη φωτογραφία (από αριστερά)  είναι ο Βασίλης Λιατσόπουλος, ο Μήτσιος Κωνσταντόπουλος, ο πατέρας Γρηγόριος, ο Κώστας Δάρας (ψάλτης) (;) και ο πρόεδρος Ι. Ρουσιάς.

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 3

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 2

 

 

 

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.