Σέρβου. Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2016

 

Ο πατριώτης Κώστας Παγκράτης ανάρτησε στο facebook του φωτογραφίες από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, στο χωριό μας Σέρβου. Αναδημοσιεύουμε τρεις από τις φωτογραφίες αυτές, μαζί με το κείμενό του που έχει ως εξής:


«Στο μνημείο πεσόντων του χωριού μας, λιγοστοί οι πατριώτες που παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ο πρόεδρος κ. Ι. Ρουσιάς κατέθεσε στεφάνι και όλοι μαζί ψάλαμε τον εθνικό μας Ύμνο».

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν ξεχωριστή αξία για την ιστορία του χωριού μας και τις μέλλουσες γενεές και ευχαριστούμε τον Κώστα που τις δημοσίευσε.

Τα άτομα που διακρίνονται στη φωτογραφία (από αριστερά)  είναι ο Βασίλης Λιατσόπουλος, ο Μήτσιος Κωνσταντόπουλος, ο πατέρας Γρηγόριος, ο Κώστας Δάρας (ψάλτης) (;) και ο πρόεδρος Ι. Ρουσιάς.

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 3

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 2

 

 

 

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.