Ο πατριώτης Κώστας Παγκράτης ανάρτησε στο facebook του φωτογραφίες από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, στο χωριό μας Σέρβου. Αναδημοσιεύουμε τρεις από τις φωτογραφίες αυτές, μαζί με το κείμενό του που έχει ως εξής:


«Στο μνημείο πεσόντων του χωριού μας, λιγοστοί οι πατριώτες που παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ο πρόεδρος κ. Ι. Ρουσιάς κατέθεσε στεφάνι και όλοι μαζί ψάλαμε τον εθνικό μας Ύμνο».

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν ξεχωριστή αξία για την ιστορία του χωριού μας και τις μέλλουσες γενεές και ευχαριστούμε τον Κώστα που τις δημοσίευσε.

Τα άτομα που διακρίνονται στη φωτογραφία (από αριστερά)  είναι ο Βασίλης Λιατσόπουλος, ο Μήτσιος Κωνσταντόπουλος, ο πατέρας Γρηγόριος, ο Κώστας Δάρας (ψάλτης) (;) και ο πρόεδρος Ι. Ρουσιάς.

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 3

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 2

 

 

 

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )