Ο πατριώτης Κώστας Παγκράτης ανάρτησε στο facebook του φωτογραφίες από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, στο χωριό μας Σέρβου. Αναδημοσιεύουμε τρεις από τις φωτογραφίες αυτές, μαζί με το κείμενό του που έχει ως εξής:


«Στο μνημείο πεσόντων του χωριού μας, λιγοστοί οι πατριώτες που παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ο πρόεδρος κ. Ι. Ρουσιάς κατέθεσε στεφάνι και όλοι μαζί ψάλαμε τον εθνικό μας Ύμνο».

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν ξεχωριστή αξία για την ιστορία του χωριού μας και τις μέλλουσες γενεές και ευχαριστούμε τον Κώστα που τις δημοσίευσε.

Τα άτομα που διακρίνονται στη φωτογραφία (από αριστερά)  είναι ο Βασίλης Λιατσόπουλος, ο Μήτσιος Κωνσταντόπουλος, ο πατέρας Γρηγόριος, ο Κώστας Δάρας (ψάλτης) (;) και ο πρόεδρος Ι. Ρουσιάς.

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 3

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 2

 

 

 

28η Οκτωβρ. 2016 Σέρβου 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.