15.8.2017 Δεκαπενταύγουστο στου Σέρβου

 

Με τη βοήθεια του Θεού, όπως κάθε χρόνο, γιορτάσαμε και φέτος την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την «Κοίμηση της Θεοτόκου», στον εορτάζοντα προς τιμήν της Θεομήτορος Παναγίας Ιερό Ναό του χωριού μας Σέρβου. Πολλοί οι καλοκαιρινοί επισκέπτες συγχωριανοί μας και καλεσμένοι τους. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός και ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας είχε σημαιοστολιστεί. Την παραμονή έγινε ο καθιερωμένος εσπερινός, χοροστατούντων του Αρχιμανδρίτη πατέρα Γρηγορίου Ρεμούνδου, και ενός κληρικού από τη Μητρόπολη Γορτυνίας. Έγινε περιφορά της ιεράς εικόνας μέχρι τη «Βεργόνα», με συμμετοχή μεγάλου πλήθους, που θύμιζε παλιές εποχές της δεκαετίας του 1960. Ακολούθησε η καθιερωμένη «Αρτοκλασία».

Το βράδυ, πολλοί πατριώτες δείπνισαν στα μαγαζιά του χωριού.

Την επομένη, ανήμερα της γιορτής, έγινε η θεία λειτουργία  από τον πατέρα Γρηγόριο και τον  πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης κ. Ιακώβο Κανάκη. Ακολούθησε αρτοκλασία.Με το σχόλασμα της λειτουργίας οι πατριώτες αντάλλαξαν ευχές, εκδηλώνοντας τη χαρά τους που συναντούσαν συγχωριανούς που είχαν να τους δούν για πολύ μεγάλο διάστημα.

Το βράδυ, με φροντίδα του Συλλόγου, στη Ράχη, είχαν τοποθετηθεί τραπέζια και οι καρέκλες από την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, για μια βραδυά Ψυχαγωγίας. Ειδικός  DJ παρείχε μουσική και τραγούδια. Αρκετοί πατριώτες παρέστησαν στην εκδήλωση, στους οποίους προσφέρθηκαν γλυκά και ποτά. Ακολούθησε χορός.

Μακάρι και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά για να γιορτάσουμε τη μεγάλη γιορτή στο χωριό μας.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το ιστολόγιο της Μαρίνας Διαμαντοπούλου.

 

 

diamand1
diamand2
diamand3
diamand4
diamand5jpg
diamand7
diamand8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θ.Γ.Τρουπής

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.