Ο για πολλά χρόνια  μέλος του ΔΣ κ. Γιώργος Δ. Βέργος  είχε βιντεοσκοπήσει  διαχρονικά εκδηλώσεις του Συλλόγου , και έδωσε το υλικό  που είχε στο αρχείο του, στους διαχειριστές της ιστοσελίδας να το αξιοποιήσουν εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό της.

Δύο τέτοια videos αφορούν  τις εκδηλώσεις του Συλλόγου των ετών  2003 και 2004.

Στο άρθρο αυτό καταχωρούμε  αποσπάασματα άρθρων με τίτλους «Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σερβαίων 2003,  και Κοπή  πρωτοχρονιάικης πίτας 2004" από τα φύλλα Νο. 137  (Απρίλιος -Ιούνιος 2003 ), και  Νο. 142 (Μάρτιος-Απρίλιος 2004)  του ΑΡΤΟΖΗΝΟΥ, εμπλουτίζοντάς το με το video που επεξεργαστήκαμε.

Στο 2ο video, συμπεριλαμβάνεται και η βράβευση των Κληρονόμων  του Στρατηγού  Θύμιου Δημητρόπουλου που χάρισαν το οικόπεδο που έγινε η νέα πλατεία στο προαύλιο της εκκλησίας.Επίσης ο αείμνηστος τότε πρόεδρος Ηλίας Χειμώνας ευχαρίστησε, όπως φαίνεται στο video,τους πατριώτες που προσέφεραν για την  αγορά του Γραφείου στην οδό Αγίου Μάρκου, με ειδική αναφορά στον Φώρη Μπόρα που "εβαλε το φώλο" για τη συλλογή χρημάτων,  στο Γεώργιο Δ. Βέργο που φρόντισε για την εύρεση του ακινήτου που αγοράσαμε,  και στο Σπύρο Κλεισούρα,  που φρόντισε την επίπλωση του Γραφείου..

ΧΟΡΟΣ2003 1
ΧΟΡΟΣ2003 2Ο
ΧΟΡΟΣ2003 6η σελιδα2

 

 

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑς 2004-1
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑς 2004-2

 

 

 

 

Επεξεργασία και ανάρτηση

Θοδωρής Τρουπής (Γκράβαρης)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.