Ο για πολλά χρόνια  μέλος του ΔΣ κ. Γιώργος Δ. Βέργος   είχε βιντεοσκοπήσει  διαχρονικά εκδηλώσεις του Συλλόγου , και έδωσε το υλικό  που είχε στο αρχείο του, στους διαχειριστές της ιστοσελίδας να το αξιοποιήσουν εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό της.

Δύο τέτοια videos αφορούν  τη βράβευση του συγχωριανού μας δάσκαλου και για πολλά χρόνια προέδρου του Συλλόγου μας, Βασιλείου Δάρα  που πραγματοποιήθηκε στις 15.1.2006 στο  γραφείο του Συλλόγου που έγινε Γενική Συνέλευση και κοπή της πίτας.

Στο άρθρο αυτό καταχωρούμε άρθρο με τίτλο «Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Βασίλη Δάρα (Από φύλλο ΑΡΤΟΖΗΝΟΥ Νο. 152», εμπλουτίζοντάς το με τα videos που επεξεργαστήκαμε.

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΡΑΣ

 

 

Επεξεργασία και ανάρτηση

Θοδωρή Γ. Τρουπή (Γκράβαρη)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.