Ο για πολλά χρόνια  μέλος του ΔΣ κ. Γιώργος Δ. Βέργος   είχε βιντεοσκοπήσει  διαχρονικά εκδηλώσεις του Συλλόγου , και έδωσε το υλικό  που είχε στο αρχείο του, στους διαχειριστές της ιστοσελίδας να το αξιοποιήσουν εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό της.

Δύο τέτοια videos αφορούν  τη βράβευση του συγχωριανού μας δάσκαλου και για πολλά χρόνια προέδρου του Συλλόγου μας, Βασιλείου Δάρα  που πραγματοποιήθηκε στις 15.1.2006 στο  γραφείο του Συλλόγου που έγινε Γενική Συνέλευση και κοπή της πίτας.

Στο άρθρο αυτό καταχωρούμε άρθρο με τίτλο «Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Βασίλη Δάρα (Από φύλλο ΑΡΤΟΖΗΝΟΥ Νο. 152», εμπλουτίζοντάς το με τα videos που επεξεργαστήκαμε.

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΡΑΣ

 

 

Επεξεργασία και ανάρτηση

Θοδωρή Γ. Τρουπή (Γκράβαρη)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.