Ο για πολλά χρόνια  μέλος του ΔΣ κ. Γιώργος Δ. Βέργος   είχε βιντεοσκοπήσει  διαχρονικά εκδηλώσεις του Συλλόγου , και έδωσε το υλικό  που είχε στο αρχείο του, στους διαχειριστές της ιστοσελίδας να το αξιοποιήσουν εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό της.

Δύο τέτοια videos αφορούν  τις εκδηλώσεις του Συλλόγου το Μάιο και Αύγουστο του 2005 ..

Στο άρθρο αυτό καταχωρούμε  αποσπάσματα άρθρων με τίτλους «Μνήμη και τιμή Μαρίας Αθ. Παναγοπούλου» εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα στις 30.5.2005(Φύλλο Αρτοζήνου Νο.149 Μάϊος-Ιούνιος 2005), και « Αραπαίοι Ήρωες και πεσόντες. Εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τον ήρωα - κλέφτη «ΔΗΜΟ» που έγινε στις 13.8.2005 (Από φύλλο ΑΡΤΟΖΗΝΟΥ Νο. 151 Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2005», εμπλουτίζοντάς τα με τα videos που επεξεργαστήκαμε.

 

PANAGOPOYLOY 1
PANAGOPOYLOY 2

 

 

DHMOS
DHMOS 2

 

 

 

 

Επεξεργασ'ια  και ανάρτηση

Θοδωρής Γ. Τρουπής (Γκράβαρης)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.