Syndesmos_sfragidaΤην Τρίτη 2/2/2010 συνήλθε το ΔΣ του Συνδέσμου, στην πρώτη του συνεδρίαση για το νέο έτος. Τα πλέον σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήσαν:

1) Συνέχιση εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο.
Αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες ολοκλήρωσης των εργασιών, ώστε το δεκαπενταύγουστο να γίνουν τα εγκαίνια και να λειτουργήσει η αίθουσα. Ιεραρχήθηκαν και κοστολογήθηκαν περίπου οι εργασίες και έγινε ο απαραίτητος σχεδιασμός.
Politistiko_1os_10*Οι 5 εσωτερικές πόρτες παρελήφθησαν και με την πρώτη ευκαιρία ο αντιπρόεδρος Ι. Ν. Βέργος θα τις μεταφέρει στο χωριό και θα τις τοποθετήσει, όπως έχει υποσχεθεί και έχουμε γράψει και στον Αρτοζήνο, χωρίς επιβάρυνση του Συνδέσμου.
*Θα συνεχιστούν οι απαραίτητες εργασίες για να ολοκληρωθεί το βάψιμο της αίθουσας
*Θα αγοραστούν φώτα, ψυγείο, θερμοσίφωνο, καρέκλες, μικροφωνική εγκατάσταση και ότι άλλο κριθεί αναγκαίο.
Αν κάποιος πατριώτης μπορεί να προσφέρει κάτι από αυτά, θα μας διευκόλυνε πάρα πολύ. Ακόμη αν οι πατριώτες βοηθήσουν και υπάρχει κάποια οικονομική δυνατότητα θα μπορούσαν να παραγγελθούν οι πόρτες στην κάτω αίθουσα, ώστε να κλείσει και να προστατευθεί το κτίριο.
Από όλα τα μέλη εκφράστηκε η ευχή και παράκληση στο Δήμο, να προβεί, όσο γίνεται συντομότερα, στην πλακόστρωση της πλατείας, έργο που έχει αναλάβει. και εκκρεμεί επί μακρόν.
.
2) Ενημερωτική και Καταστατική Γενική Συνέλευση.
 Αποφασίστηκε να γίνει το πρωί της Κυριακής 21 Μαρτίου, στην Αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης, στην οδό Πειραιώς 1. Λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στην  ιστοσελίδα  και θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα, που θα κυκλοφορήσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Στη Συνέλευση αυτή το ΔΣ του Συνδέσμου θα παρουσιάσει προς έγκριση στους πατριώτες την τροποποίηση που προτείνει στο καταστατικό, ώστε τούτο να προσαρμοστεί στις σημερινές συνθήκες λειτουργίας του σωματείου.
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου το ΔΣ θα συνέλθει σε νέα συνεδρίαση, με αποκλειστικό θέμα την  κατ΄ άρθρο συζήτηση του καταστατικού, ώστε να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές και να προταθούν στη ΓΣ. Οι προτάσεις του ΔΣ θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα και εφημερίδα πριν τη ΓΣ, ώστε οι πατριώτες να έχουν το χρόνο να μελετήσουν τις αλλαγές και να υποβάλλουν στη Συνέλευση τις δικές τους προτάσεις. Έτσι ευελπιστούμε πως δεν θα υπάρχει και κανένα παράπονο. Τελευταία τροποποίηση του καταστατικού έγινε πριν 26 χρόνια (1984), που είναι η μεγαλύτερη περίοδος από την ίδρυση του Συνδέσμου
.
3) Άλλα θέματα.
*Ο πατριώτης Ν. Παπαγεωργίου πρόσφερε στα μέλη του ΔΣ από ένα βιβλίο-επετηρίδα "Μάραθα" του Συνδέσμου Μαραθαίων (χωριό Βλαχόραφτη). Το ΔΣ του εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του. Στην επετηρίδα αυτή υπάρχει άρθρο του ιδίου με τίτλο "Η κιβωτός του Κολοκοτρώνη" και άρθρο του επίσης πατριώτη, Θάνου Στρίκου με τίτλο  "Απάντησα τον θεό Πάνα;".  Συγχαρητήρια και στους δύο.
*Ο συνταξιούχος δάσκαλος από την Αετορράχη Ι. Νικολακόπουλος μας έστειλε άρθρο για δημοσίευση, σχετικό με το θέμα της αναγραφής των ονομάτων πεσόντων στο Ηρώο, διαβάστηκε και όλα τα μέλη συμφώνησαν να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα και εφημερίδα.
*Ο πατριώτης Ηλίας Μπόρας-Ντόρος μας έστειλε από τη Γερμανία όπου ζει, διάφορα κείμενα γενικότερου ιστορικού ενδιαφέροντος (μάχη Τροπαίων, μάχη Καλαβρύτων κλπ). Τα άρθρα αρχειοθετήθηκαν στο Σύνδεσμο, που υπάρχουν και άλλα σχετικά κείμενα και είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου. Τον ευχαριστούμε πολύ και την συγχαίρουμε για την προσπάθεια καταγραφής ιστορικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής του τόπου μας.
*Αντηλλάγησαν  απόψεις για τη λειτουργία της ιστοσελίδας.
.
Χ. Ι. Μαραγκός

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.