Την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010, έγινε στην Αθήνα η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης, ο βασικός σκοπός αυτής της Συνέλευσης ήταν η συζήτηση και η ψήφιση της προτεινόμενης από το ΔΣ τροποποίησης του καταστατικού.

AithousaΠρόεδρος της ΓΣ εκλέχτηκε ο πλέον ηλικιωμένος των παρόντων μελών και σεβαστός από όλους, Νίκος Τρουπής-Γκράβαρης, που πάντα δίνει το παρόν στις ΓΣ και βοηθάει ουσιαστικά στην πρόοδο των εργασιών των ΓΣ, τόσο με τη σοφία του όσο και με τις εμπειρίες μιας πολυκύμαντης ζωής, που ξεπερνάει τις εννέα δεκαετίες. Γραμματέας εκλέχτηκε η Μαρίνα Διαμαντοπούλου από την Κοκκινοράχη, σύζυγος του Νίκου Αρ. Τρουπή, που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται συστηματικά στα πολιτιστικά θέματα με το Σύλλογο "Προσέληνοι" και είναι γραμματέας στον Ορειβατικό Σύλλογο "Η Γκούρα", που και εκεί έχει πλούσια δράση.

Proedreio
 Ο πρόεδρος της Γ/Σ Ν. Τρουπής και η γραμματέας Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή.

Πριν την κατ΄άρθρο συζήτηση του καταστατικού, ο πρόεδρος της ΓΣ έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του ΔΣ Θ. Τρουπή, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους πατριώτες,  αναφέρθηκε στον πρόωρο χαμό του τ. Προέδρου του Συνδέσμου μας  και μέλους του ΔΣ, Ηλία Χειμώνα,  στη μνήμη του οποίου ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.  Επίσης επανέλαβε την απόφαση του ΔΣ για ονομασία του γραφείου του Συνδέσμου σε Αίθουσα "Ηλίας Χειμώνας", πράγμα που έτυχε της έγκρισης της ΓΣ. Ακολούθως διάβασε την απολογιστική έκθεση για τα πεπραγμένα του ΔΣ, την πρώτη χρονιά της θητείας του. Η ομιλία του δημοσιεύεται στην ενότητα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΕΡΒΑΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, στην κατηγορία "Γενικές Συνελεύσεις". Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην ταμία Ι. Χρονόπουλο, για μια σύντομη παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης του Συνδέσμου. Ο ταμίας αφού ανέφερε κάποια νούμερα επεσήμανε πως στην εφημερίδα "Αρτοζήνος" δημοσιεύονται με κάθε λεπτομέρεια τα έσοδα και έξοδα του Συνδέσμου και πως η ανάγκη συγκέντρωσης χρημάτων για την συνέχιση των εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, είναι επιτακτική.

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΓΣ κάλεσε τους πατριώτες που επιθυμούσαν να πουν δυο για το καταστατικό πριν την κατ΄άρθρον συζήτηση, να προσέλθουν στο μικρόφωνο. Πράγματι ορισμένοι πατριώτες ανέβηκαν στο βήμα και διατύπωσαν τις προσωπικές τους απόψεις για το θέμα, με πρώτον τον πρόεδρο του ΔΣ Θ. Τρουπή, που εξέφρασε τις απόψεις και το σκεπτικό του ΔΣ.

Maragos_X
       Χ. Ι. Μαραγκός

Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα το μέλος του ΔΣ Χ. Μαραγκός, στον οποίο είχε ανατεθεί από το ΔΣ η ανάγνωση των άρθρων. Για κάθε άρθρο διατυπώνονταν οι απόψεις των παρευρισκόμενων, γινόταν συζήτηση  και στο τέλος ετίθετο σε ψηφοφορία  οποιαδήποτε πρόταση. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με την συγκεκριμένη πρόταση καταγράφονταν στα πρακτικά. Ο πρόεδρος του ΔΣ διάβασε και κάποιες προτάσεις που του έστειλε ο πατριώτης Θάνος Μπόρας, που είναι μέλος του ΔΣ του Δήμου Ηραίας και δεν μπορούσε να έρθει λόγω εκδήλωσης του Δήμου για την 25η Μαρτίου, καθώς και κάποιες προτάσεις του πατριώτη Χ. Δημητρόπουλου.

Με τον τρόπο αυτό και με κάποιες εντάσεις κατά περιόδους, ολοκληρώθηκε η ψήφιση του καταστατικού περί τις δυόμισι το μεσημέρι.

Aithousa_B
Σε πρώτο πλάνο ο Χρήστος Ι. Αναστασόπουλος αναπτύσει τις απόψεις του για το καταστατικό. Αριστερά του ο ταμίας Ι. Χρονόπουλος, πίσω ο Ι. Μπόρας και δεξιά ο Ι. Αθ. Μαραγκός "κρατάει" το κεφάλι του, ενώ το μέλος του ΔΣ Ι. Στ. Βέργος παρακολουθεί σκεπτικός.

Όταν καθαρογραφεί από τη γραμματέα και υπογραφεί από την ίδια και τον πρόεδρο και ακολούθως παραδοθεί στο ΔΣ του Συνδέσμου, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα, με τα απαραίτητα σχόλια και ονομαστικές αναφορές.  Σχετικά με την σύνταξη κανονισμού λειτουργίας της εφημερίδας, ιστοσελίδας και Πολιτιστικού Κέντρου Σέρβου,  διευκρινίσθηκε  πως ο κανονισμός αυτός θα μελετηθεί με ιδιαίτερη προσοχή από το ΔΣ και θα έρθει προς ψήφιση στην επόμενη ΓΣ (μετά ένα χρόνο), αφού πρώτα δημοσιευθεί στην εφημερίδα και ιστοσελίδα, για ενημέρωση όλων των πατριωτών.  

Παρόλο που το θέμα δεν ενδιέφερε ιδιαίτερα πολλούς πατριώτες, η προσέλευση δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική. Είκοσι  έξι  Σερβαίοι  έδωσαν το παρόν και μεταξύ αυτών τρεις γυναίκες, η Διαμάντω Κ.Μπόρα, η Αθανασία, σύζυγος Ι. Αγ. Στρίκου και η γραμματέας. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να την αποδεχτούμε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες από όλους, δικαιούται ο μπάρμπα-Νίκος Τρουπής, που ως πρόεδρος έφερε παλικαρίσια εις πέρας, ένα τόσο  σημαντικό και δύσκολο θέμα του Συνδέσμου, όπως είναι η τροποποίηση του καταστατικού. Επίσης στην γραμματέα Μαρίνα Τρουπή που με προθυμία αποδέχθηκε την πρόταση, για μια τόσο υπεύθυνη δουλιά.

Mporas_I. Mporas_H Konstantopoulos
Ιωάννης Κ. Μπόρας Ηλίας Ι. Μπόρας-Ντόρος Κ. Ν. Κωνσταντόπουλος

Ιδιαίτερα σημαντική στη όλη συζήτηση των άρθρων ήταν η συμβολή του εξαίρετου πατριώτη μας, ανώτατου δικαστικού Γιάννη Κ. Μπόρα, που έδωσε λύση σε πολλά νομικής φύσεως θέματα. Θα ήταν παράληψη αν δεν εκφράζαμε τις ευχαριστίες μας και στον πατριώτη Ηλία Μπόρα-Ντόρο, που έκανε τον κόπο να έρθει από τη Γερμανία για να πάρει μέρος στη Γενική μας Συνέλευση και διατύπωσε προτάσεις για πληθώρα άρθρων. Τέλος να υπογραμμίσουμε την παρουσία από τους πατριώτες νεότερης γενιάς, του Κώστα Ν. Κωνσταντόπουλου, που με ζωηρό ενδιαφέρον διατύπωσε τις απόψεις του και έκανε αξιόλογες παρατηρήσεις. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε τέτοιο ενδιαφέρον από νέους για τα συλλογικά μας πράγματα,  γιατί  αισθανόμαστε αισιοδοξία για το μέλλον του Συνδέσμου μας. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε κάθε τους προσπάθεια.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο μπάρμπα Νίκος με το χαρακτηριστικό χαμογελαστό και ευγενικό του ύφος, ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή της στην διαμόρφωση του νέου καταστατικού και ευχήθηκε σε όλους τους Σερβαίους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.   

Ομιλία προέδρου Θ. Τρουπή στη Γ. Συνέλευση     

Πρακτικά Γ. Συνέλευσης


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.