. 

Ευτύχησαν και φέτος λίγοι πατριώτες (γύρω στους 40) να βρεθούν τον Ιούλιο στου Σέρβου, και να εορτάσουν τη μνήμη του «Προφήτη Ηλία» και της «Αγίας Παρασκευής», στα ομώνυμα ξωκλήσια του χωριού.

Ο εορτασμός δεν είχε τον πανηγυρικό χαρακτήρα που είχε τα παλιότερα χρόνια, με «φαγοπότι» χορό κλπ., για τους γνωστούς λόγους και επί πλέον φέτος και λόγω κορωναϊού.

Ο πατριώτης Γ. Τρουπής, που είναι στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, δημοσίευσε στο facebook  την παρακάτω φωτογραφία από τον  εορτασμό του «Αγιολιά».

 

ΧΙΜ-ΕΟΡΤ-ΑΓΙΟΛΙΟΣ
Χρόνια πολλά σε όσους μπόρεσαν να παραβρεθούν φέτος (το 2020)
στον εορτασμό του  Πρόφήτη Ηλία και της Αγίας Παρασκευής
στο χωριό μας Σέρβου.
και του χρόνου, χωρίς ..."κορωναϊό.

.

Επίσης η πατριώτισσα Μαρίνα Διαμαντοπούλου, σύζ. Ν. Τρουπή, δημοσίευσε στο Facebook  φωτογραφίες από τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, που μερικές αναδημοσιεύουμε και   εδώ, να τις δουν οι πατριώτες  και να θυμηθούν τα παλιά.

.

ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ6
 
ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ5
 
ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ4
 
 ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ3
 
 ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ2
 
 ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ1
 
(ΧΙΜ) 
 

ΞΩΚΛΗΣΙ ΑΓΙΟΛΙΑ

ΞΩΚΛΗΣΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )