. 

Ευτύχησαν και φέτος λίγοι πατριώτες (γύρω στους 40) να βρεθούν τον Ιούλιο στου Σέρβου, και να εορτάσουν τη μνήμη του «Προφήτη Ηλία» και της «Αγίας Παρασκευής», στα ομώνυμα ξωκλήσια του χωριού.

Ο εορτασμός δεν είχε τον πανηγυρικό χαρακτήρα που είχε τα παλιότερα χρόνια, με «φαγοπότι» χορό κλπ., για τους γνωστούς λόγους και επί πλέον φέτος και λόγω κορωναϊού.

Ο πατριώτης Γ. Τρουπής, που είναι στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, δημοσίευσε στο facebook  την παρακάτω φωτογραφία από τον  εορτασμό του «Αγιολιά».

 

ΧΙΜ-ΕΟΡΤ-ΑΓΙΟΛΙΟΣ
Χρόνια πολλά σε όσους μπόρεσαν να παραβρεθούν φέτος (το 2020)
στον εορτασμό του  Πρόφήτη Ηλία και της Αγίας Παρασκευής
στο χωριό μας Σέρβου.
και του χρόνου, χωρίς ..."κορωναϊό.

.

Επίσης η πατριώτισσα Μαρίνα Διαμαντοπούλου, σύζ. Ν. Τρουπή, δημοσίευσε στο Facebook  φωτογραφίες από τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, που μερικές αναδημοσιεύουμε και   εδώ, να τις δουν οι πατριώτες  και να θυμηθούν τα παλιά.

.

ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ6
 
ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ5
 
ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ4
 
 ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ3
 
 ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ2
 
 ΜΔΤ-ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚ1
 
(ΧΙΜ) 
 

ΞΩΚΛΗΣΙ ΑΓΙΟΛΙΑ

ΞΩΚΛΗΣΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.