Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ, στο γραφείο του Συνδέσμου στην Αθήνα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήσαν:

*ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΛΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΡΧΕΙΟΥ. Με εισήγηση του προέδρου κ. Ι. Μπόρα συγκροτήθηκε επιτροπή για καταστροφή άχρηστου υλικού εγγράφων κλπ. που αφορούν την περίοδο μέχρι τέλους του έτους 2006.  Η σχετική απόφαση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

 *ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ. Το ΔΣ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον γνωστό μας υδραυλικό κ. Γιάννη Τσαντίλα (σύζυγο Δήμητρας Θ. Χειμώνα, από Αράπηδες)  ο οποίος αντικατέστησε τα είδη υγιεινής στο W.C. του γραφείου. Εκτός από την εργασία αγόρασε ο ίδιος με δικά του χρήματα καζανάκι, λεκάνη, ντούζ κλπ.

*ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. Το θέμα προχωράει κανονικά και ελπίζουμε μέχρι της Παναγίας  το έργο να έχει γίνει

*ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.  Τα μέλη του ΔΣ συζήτησαν αναλυτικά τις δυνατότητες που υπάρχουν, για εκδηλώσεις στο χωριό. Δυστυχώς οι δυνατότητες αυτές είναι πολύ περιορισμένες, για διαφόρους λόγους. Το βέβαιο είναι πως θα γίνει Γεν. Συνέλευση (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν), όπως προβλέπεται και στο καταστατικό. Η Συνέλευση αυτή είναι κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον του Συνδέσμου, αφού το παρόν ΔΣ είναι διορισμένο από την προηγούμενη Συνέλευση για περίοδο ενός έτους, η οποία λήγει το φετινό Αύγουστο. Συνεπώς οι πατριώτες πρέπει να αποφασίσουν τι θα γίνει με το μέλλον του ιστορικού και πολύ παραγωγικού Συνδέσμου μας. Θα βρεθούν κάποιοι να συγκροτήσουν ΔΣ (με ή χωρίς αρχαιρεσίες), ώστε να υπάρχει συνέχεια, η ο Σύνδεσμος θα περιπέσει σε αδράνεια, όπως συμβαίνει με αρκετούς Γορτυνιακούς Συλλόγους;

 Σε ότι αφορά τα παρόντα μέλη, καθένα θα αποφασίσει μόνο του για τη δική του θέση.

Θεωρούμε σκόπιμο πάντως να υπογραμμίσουμε πως η όποιας μορφής αρνητική κριτική (σε όποιο ΔΣ), καλό είναι να αποφεύγεται (άσχετα με το τι έχει προσφέρει κάποιος στο Σύνδεσμο), γιατί όπως έχουν σήμερα τα συλλογικά μας πράγματα επενεργεί αρνητικά στην πρόθεση κάποιου να ασχοληθεί με τη διοίκηση του Συνδέσμου (στο μέλλον τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολα). Ιδιαίτερα αν ο ασκών την κριτική δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο ΔΣ και να εργαστεί για το Σύνδεσμο. 

*ΧΟΡΟΣ ΣΤΗ ΡΑΧΗ. Σχετικά με το χορό στη Ράχη, που κάποια χρόνια πριν γινόταν και είχε σημαντική επιτυχία, το ΔΣ στάθμισε τις δυνάμεις του και τις συνθήκες του χωριού και τελικά αποφάσισε να κάνει κάτι στο μέτρο του εφικτού: Να βρει δηλαδή κάποιον έμπειρο DGκαι να προσφέρει μια «μουσική βραδιά» στη  Ράχη (όχι την παραμονή) και οι πατριώτες ας φροντίσουν για τα υπόλοιπα. Ας φέρουν δηλαδή τα φαγητά τους, τα τραπεζοκαθίσματά τους, ας παραγγείλουν στα μαγαζιά του χωριού και ότι άλλο νομίζουν. Αν τα μαγαζιά του χωριού μπορούν να συνεννοηθούν και να τοποθετήσουν καθίσματα και να σερβίρουν φαγητά (χωρίς καμία ανάμειξη του Συνδέσμου), για δικό τους λογαριασμό,  θα ήταν ίσως ότι καλύτερο.  

Για άλλες εκδηλώσεις τον Αύγουστο το ΔΣ δεν έχει ακόμη αποκρυσταλλωμένη άποψη. Σε μελλοντική ανάρτηση στην ιστοσελίδα θα γίνει σχετική ενημέρωση στους πατριώτες.

*ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. Επειδή σε 2 μήνες λήγει η θητεία του σημερινού ΔΣ θα γίνει προσπάθεια να επιλυθούν στοιχειωδώς και κάποια άλλα μικροπροβλήματα του χωριού. Για παράδειγμα να επισκευασθεί το μισογκρεμισμένο εικονοστάσι κοντά στο ξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, να γίνουν κάποιες εργασίες επισκευής στη βρύση «δημοκοίτης» αφού υπάρχει μια μεγάλη ρωγμή πάνω από την κορύτα και είναι ενεχόμενο να πέσει η πλευρά προς τη «γαϊδουροκυλίστρα». Επίσης να γίνει ένας καθαρισμός στη «λυμνίτσα».DS.1.6.2017 Ακόμη, να βοηθήσει ο Σύνδεσμος τους εθελοντές πατριώτες, φίλους της φύσης και να διαθέσει 2-3 ημερομίσθια για στοιχειώδη διάνοιξη μονοπατιών προς το φαράγγι της Γκούρας και από τον Αγιολιά προς Παλιόκαστρο-Τρανηβρύση. Και ότι άλλο απλό, κάποιος πατριώτης ήθελε μας υποδείξει.

.

Μετά την συζήτηση των παραπάνω θεμάτων έληξε η συνεδρίαση και τα μέλη απόλαυσαν στη συνέχεια μια μπύρα στο Μοναστηράκι (φωτογραφία), που τους πρόσφερε το μέλος του ΔΣ κ. Κ. Δάρας, για το γάμο της κόρης του.

Τα μέλη ευχήθηκαν στον Κώστα, ότι καλύτερο για τα παιδιά του.

Για το ΔΣ

ο γραμματέας Χ.Ι. Μαραγκός

.

.

,

,

.

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.