Ευχές από τον Σύνδεσμο των απανταχού Σερβαίων Αρκαδίας

Ο Σύνδεσμος εύχεται σε όλους τους πατριώτες και τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα μας αλλά που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι καρδιές τους είναι κοντά μας, να εορτάσουν με κατάνυξη και λαμπρότητα τις άγιες αυτές ημέρες.

Το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου ας γίνει το προαπαιτούμενο για την προσωπική ανάσταση του καθενός από εμάς, ώστε να απελευθερωθεί για να λάμψει το αληθινό εσωτερικό μας φως.

Καλό Πάσχα!

pasxa_2011

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.