Liatsopoylos nO Ηλίας Θ. Λιατσόπουλος γεννήθηκε το 1985 στο χωριό Σέρβου της ορεινής Γορτυνίας. Φοίτησε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στην Αθήνα. Από το 2004 φωτογραφίζει στα Βαλκάνια. Παρακολούθησε φωτογραφικά σεμινάρια και μαθήματα στα εργαστήρια του Νίκου Δημολίτσα και στο εργαστήρι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον φωτογράφο Μανώλη Μπαμπούση. Μεταξύ 2011-14 σπούδασε με υποτροφία, ελληνική και αγγλοσαξονική ποίηση στο «Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος». Σπούδασε στη σχολή βαθυχόρδου του Ωδείου Αθηνών ως μαθητής του Τάσου Κάζαγλη. Το 2013 εισήχθη στο διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και Τεχνολογίας» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει παρουσιάσει φωτογραφική δουλειά του σε εκθεσιακούς χώρους στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη.

Συμμετέχει στην παραγωγή ταινίας για τον ποιητή Νίκο Καρούζο, η οποία θα ολοκληρωθεί φέτος. (http://nikoskarouzosproject.com/ ).

Ομοίως, συμμετέχει και σε ένα ψηφιακό περιοδικό για τη φωτογραφία που λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια. (https://aldebaran.photo/ )

Πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή, με τίτλο «Αντιστροφή».

Liatsopoulos book

 Ένα από τα ποήματά του, με τίτλο "για μιαν Ελένη":

Λιατσ Ελιασσάρωση0342

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              

Ευχόμαστε στον Ηλία, το βιβλίο του να είναι 

καλοτάξιδο, και πολλές  ακόμη επιτυχίες. 

Θοδωρής Γ. Τρουπής                       

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.