Papasotiris 

 

27  Ιανουαρίου 2011

 

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί της Ενορίας Σέρβου,

 

   Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου ξεχωριστά σε κάθε μέλος της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Σέρβου.

 

   Η διακονία μου στην ενορία σας διήρκεσε σχεδόν μία δεκαετία κατά την οποία εισέπραξα πολλά θετικά συναισθήματα. Από την πρώτη κιόλας ημέρα που τέλεσα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στην ενορία και συγκεκριμένα  στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, γεύτηκα απλόχερα την αγάπη σας. Κατά την διάρκεια της διακονίας μου γνώρισα πρόσωπα σεβαστά ως προς την ηλικία,  αλλά και ως προς τα πνευματικά τους χαρίσματα, έγινα ένας από εσάς, συγγενής, φίλος, αδελφός, χωριανός. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η μετάθεσή μου σε κοντινή ενορία έγινε για λόγους οικογενειακούς.

 

     Σε όλους απευθύνομαι και όλους ευχαριστώ. Δεν έχω πικρία για κανέναν και για τίποτα. Γιατί, ακόμη και εκείνα που ο κόσμος τα θεωρεί ως πικρίες γνωρίζει η χάρη του Παρακλήτου, μέσα από τη χαρμολύπη της  ιεροσύνης να τα μεταμορφώνει και να βγάζει από το πικρό γλυκύ. Αυτή τη στιγμή, που είναι ένα σημαντικό σημείο στην πορεία της ιερατικής μου διακονίας, ζητώ από όλους εκ βαθέων συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλήψεις που τυχόν διέπραξα κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου. Συγγνώμη αιτούμαι και συγγνώμη παρέχω σε όλους και για όλα.

 

    Τέλος ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κο Ιερεμία, για την τιμή, την αγάπη και την ευλογία  που μου παρέχει πάντοτε και εν παντί, αλλά και για την άξια επιλογή, του πατρός Ευμένιου  Γαϊτανίδη. Εύχομαι στον Πατέρα ευλογημένη, πολύχρονη και καρποφόρα διακονία. Θα του συμπαρασταθώ όπου με καλέσει και όσο δύναμαι και παρακαλώ τους μέχρι τώρα συνεργάτες μου σε όλες τις διακονίες της Ενορίας, να συνεργασθούνε μαζί του με περισσότερο ζήλο και να προσεύχονται και για μένα, όπως και εγώ θα συνεχίσω να προσεύχομαι γι’ αυτούς και για τις οικογένειές τους.

 

   Δοξάζω την Παναγία Τριάδα που μου έδωσε όλα αυτά τα χρόνια υγεία πίστη και δύναμη, ώστε να ανταπεξέλθω στις πολλαπλές διακονίες που μου ανατέθηκαν.

 

    Πάντοτε θα προσεύχομαι να σας χαρίζει ο Κύριος κάθε καλό, να σας γλυτώνει από κάθε συμφορά και να εξασφαλίζει την σωτηρία σας.

 

                                                     Σας ασπάζομαι  Εν Χριστώ

 

                                                     Πατήρ  Σωτήριος Χούσος

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.