2 ημ. · 
 
Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2024
Αγαπητά μου παιδιά,
μαθητές και μαθήτριες,
Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο στη μαθητική σας πορεία, η οποία ολοκληρώνεται και ένα βήμα προς την επίτευξη των στόχων σας.
Εύχομαι από καρδιάς να στεφθούν από επιτυχία…
Γνωρίζω ότι οι προσπάθειες και οι θυσίες σας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ήταν πολλές και ότι αντιμετωπίσατε μεγάλες προκλήσεις. Η σκληρή δουλειά και η επιμονή σας θα ανταμειφθούν. Θυμηθείτε ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των γραπτών σας εξετάσεων αλλά και των προσπαθειών και της αφοσίωσης που έχετε δείξει όλο αυτό το διάστημα.
Σας προτρέπω να προσεγγίσετε τις εξετάσεις με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Είστε καλά προετοιμασμένοι και ικανοί να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις.
Σας εύχομαι να έχετε καθαρή σκέψη και δύναμη για να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και να επαινέσω τους γονείς σας και τους
εκπαιδευτικούς των σχολείων μας για τη στήριξη και την καθοδήγηση που σας προσφέρουν. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός και η συμβολή τους ανεκτίμητη.
Υγεία & Επιτυχία σε όλους και όλες σας!
Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχετε τους στόχους σας και θα κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας
Ευστάθιος Χαρ. Κούλης
 (ΧΙΜ)
 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.