Απόσπασμα από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ  της 7.6.2024

Όταν ο Μακρόν δεν μπόρεσε φερ΄ειπείν, να έρθει στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, έστειλε την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου. Δεν μπόρεσε, λόγω D-Day, να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό στα ναυπηγεία Λοριάν, όπου «κτίζονται» οι τρεις ελληνικές Belh@rra, έστειλε πάλι την κυρία Ζαχαροπούλου.

ζΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗΤΣςΟΤΑΚΗς ΔΕΝΔΙΑΣ

07.06.202405:00

ΒΗΜΑτοδότης

Όταν ο Εμμανουέλ Μακρόν δηλώνει (όσο πιο διπλωματικά γίνεται) φόρτο εργασίας και δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, ή να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επί γαλλικού εδάφους, φροντίζει πάντα να μας στέλνει μια Ελληνίδα υφυπουργό του, την Σπαρτιάτισσα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Δεν μπόρεσε φερ΄ειπείν, να έρθει στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, έστειλε την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου. Δεν μπόρεσε, λόγω D-Day, να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό στα ναυπηγεία Λοριάν, όπου «κτίζονται» οι τρεις ελληνικές Belh@rra, έστειλε πάλι την κυρία Ζαχαροπούλου.

Η 46χρονη γυναικολόγος – χειρουργός γεννήθηκε στην Σπάρτη, από πατέρα στρατιωτικό. Σπούδασε στην Ιταλία και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία μετά το 2007, εργαζόμενη στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Σεν-Μαντέ. Το 2016 είχε λάβει μέρος σε εκστρατεία για την ενδομητρίωση, έναν ύπουλο εχθρό της γονιμότητας που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες. Είχε χρηματίσει, πριν της ανατεθεί κυβερνητικό πόστο και ευρωβουλευτής με το κόμμα Μακρόν. Οι συνάδελφοί της ευρωβουλευτές την περιγράφουν σαν «ανθρωπίστρια» ενώ η ίδια δηλώνει ανήσυχη για την ξενοφοβία της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.

(Σημ: Η κυρία Ζαχαροπούλου, έλκει την καταγωγή της από πατέρα που κατάγεται από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας)

 

Θ.Γ.Τ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )