viv3

Στις 8.8.2018, έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Διον. Γκιώνης, ο αγαπητός κοντοχωριανός μας, από του Ψάρι, στα Τρυπιά Αχαΐας όπου παραθέριζε.

Ο εκλιπών διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαραίων και ήταν αγαπητός στον ευρύτερο Γορτυνιακό χώρο, με τις δράσεις του, σε συλλογικό ή και ατομικό επίπεδο. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του, από τη θέση του Δημ. Συμβούλου, στα κοινά του Δήμου Ιλίου, όπου είχε τη μόνιμη κατοικία του.

Ο αγαπητός συμπατριώτης μας, καθηγητής φιλόλογος της Μ. Εκπαίδευσης, ανέβηκε όλες τις βαθμίδες της υπηρεσίας του, φτάνοντας στο βαθμό του Γεν. Επιθεωρητή του Υπ. Παιδείας.

Πολυάσχολος ο εκλιπών, ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων, 1ο αυτό της «Μυθιστορίας», έργο βιωματικού περιεχομένου, 2ο εκείνο της «Αφήγησης ενός μαχητή», ενός Σερβαίου συντοπίτη μας, που πολέμησε στους βαλκανικούς πολέμους. Το ημερολόγιο του μαχητή, το μετέγραψε και το σχολίασε, προσθέτοντας, επίσης, ιστορικά στοιχεία από τη δύσκολη εκείνη περίοδο.

Η ζωή στάθηκε ευνοϊκή για τον Γιάννη, ο οποίος ευτύχησε με τη σύζυγό του, Θεώνη και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Διονύση και την Εύη, και εγγόνια.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 11.8.2018, στον Ι. Ν. της Ευαγγελίστριας, στο Ίλιον Αττικής. Η σορός του μεταφέρθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο Ψάρι, εκεί όπου γεννήθηκε.

 

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 


Εικόνες από το χωριό