8.8.2018 Απεβίωσε ο Γιάννης Διονυσίου Γκιώνης

viv3Έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου 2018 στα Τρυπιά Αχαΐας , όπου και παραθέριζε, ο αγαπητός κοντοχωριανός μας, από το χωριό Ψάρι, Γιάννης Διονυσίου Γκιώνης.

          Ο εκλιπών διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαραίων και ήταν αγαπητός στον ευρύτερο Γορτυνιακό χώρο με τις δράσεις του σε συλλογικό ή και ατομικό επίπεδο. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του και στα κοινά του δήμου Ιλίου από την θέση του Δημ. Συμβούλου, όπου είχε και την μόνιμη κατοικία του.

          Επαγγελματικά ο αγαπητός μας συμπατριώτης ήταν καθηγητής φιλόλογος της Μέσης Εκπαίδευσης και ανέβηκε όλες τις βαθμίδες της υπηρεσίας του φτάνοντας στο βαθμό του Γεν. Επιθεωρητή του υπουργείου Παιδείας.

          Πολυάσχολος ο εκλιπών, ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων, πρώτο αυτό της «Μυθιστορίας», έργο βιωματικού περιεχομένου, δεύτερο εκείνο της «Αφήγησης ενός μαχητή», ενός Σερβαίου συντοπίτη μας που πολέμησε στους βαλκανικούς πολέμους, και ο εκλιπών, το ημερολόγιο του μαχητή, το μετέγραψε και το σχολίασε, προσθέτοντας επίσης ιστορικά στοιχεία από την δύσκολη εκείνη βαλκανική περίοδο.

          Η ζωή στάθηκε ευνοϊκή για τον καλό συμπατριώτη μας αφού ευτύχησε με την σύζυγό του Θεώνη και απέκτησαν δυό παιδιά, τον Διονύση και την Εύη, και εγγόνια.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 11 Αυγούστου 2018, στον ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Ίλιον της Αττικής. Αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία, η σορός μεταφέρεται για ενταφιασμό στην τελευταία του κατοικία, στο Ψάρι, εκεί που γεννήθηκε.

 

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 (Η πληροφορία είναι από την ιστοσελίδα http://www.opsarion.gr )


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό