Ndimopoulos GiorgosΑποτελεί ξεχωριστή τιμή για το χωριό μας, το γεγονός πως ένας από τους πολλούς γιατρούς του, με ειδικότητα «Εντατικολόγου-Λοιμωξιολόγου», κατέχει μία περίοπτη θέση στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ως υπεύθυνος καθηγητής ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ θεραπείας.

Είναι αυτονόητο το πόσο σημαντική είναι μια τέτοια θέση, σε ένα μεγάλο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, για τους αρρώστους κυρίως της Εντατικής Μονάδας, αφού η ζωή τους κρίνεται σε σημαντικό βαθμό, από τις ιατρικές παρεμβάσεις.

Ο Γιώργος είναι γιός του αείμνηστου συγχωριανού μας Τραπεζικού Θοδωρή Γεωργίου Δημόπουλου (του Σιώκου),  και της Φρόσως Τριανταφυλλοπούλου από το Καλλιάνι Γορτυνίας, υπαλλήλου στον ΟΤΕ.

Είναι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό κ. Δέσποινα Πέρρου με καταγωγή από την Κάσο, και έχουν μία κόρη την Ευφροσύνη (Έφη) δευτεροετή   φοιτήτρια Φαρμακευτικής.

Έχει μία αδελφή την Κατερίνα (Κάτια) που είναι παιδίατρος.

Ο Γιώργος είναι Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1980 – 1986), και έχει μετεκπαιδευθεί στο Βέλγιο και στη Νεα Υόρκη:

*1999-2001. Hopital Libre de Bruxelles ERASMUS ΒρυξέλλεςΒέλγιο

*2002. ΗΠΑ, Νέα Υόρκη: Λοιμώξεις σε βαρέως πάσχοντες.

Άλλες θέσεις που υπηρέτησε και υπηρετεί:

*2008-2011 Πρόεδρος τμήματος Λοιμώξεων Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

*2010-2013 Πρόεδρος τμήματος Λοιμώξεων Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

*Από το 2013 είναι μόνιμος σύμβουλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη, σε θέματα γρίπης, εμβολίων και πανδημιών.

Έχει πληθώρα επιστημονικών εργασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συμμετάσχει και οργανώσει πολλά συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις.

 

Από τη θέση που κατέχει στο Αττικό θεραπευτήριο, έχει βοηθήσει πολλούς πατριώτες, που έτυχε να νοσηλευθούν εκεί για κάποιο πρόβλημα υγείας  τους.

 

Στο Σύνδεσμό μας δίνει «το παρόν» όταν αυτό του είναι εύκολο. Την περσινή χρονιά (2017) τίμησε με την παρουσία του το αποκριάτικο χορό μας  που έγινε στην Πετρούπολη.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου τον συγχαίρει για την πρόοδό του, και την προσφορά του στον σοβαρά πάσχοντα συνάνθρωπό μας, που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή πάσχει από κάποια σοβαρή λοίμωξη. Του εύχεται σύντομα να προαχθεί σε τακτικό Καθηγητή, στο Παν. Αθηνών.

(ΘΓΤ)


Εικόνες από το χωριό