Νοέμβριος 2009: Απεβίωσε ο Γρέκης Ιωάννης του Παναγιώτη, 87 ετών.

Στις αρχές Νοεμβρίου έφυγε από τη ζωή ο πατριώτης μας, συνταξιούχος χωροφύλακας,  Ιωάννης Π. Γρέκης, που ζούσε στην Τρίπολη. Εκεί έγινε και η κηδεία του με συμμετοχή πολλών πατριωτών, κυρίως από την Τρίπολη.  Ήταν παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Π. Αυγερινού και δεν απέκτησαν παιδιά.
Ο Γιάννης ήταν μοναχογιός, αφού ο πατέρας του Παναγιώτης (παντρεμένος με την Μαρίνα Κατσιάπη) σκοτώθηκε το 1922 στην Μικρά Ασία, σε ηλικία 30 ετών. (Εκεί  σκοτώθηκε και ο πρώτος εξάδελφος του Παναγιώτη -Ιωάννης Κ. Γρέκης-, που υπηρετούσε ως σαλπιγκτής).
Ο παππούς του Γιάννη (Ι. Ι. Γρέκης, 1857-1916) λεγόταν "Γρεκόγιαννης" και το σπίτι του στο χωριό ήταν στον επάνω μαχαλά (υπάρχουν ακόμη κάποια ερείπια) δίπλα από το σπίτι του Παπανικολάου. Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Κ. Μπακράτση (θετή κόρη) και απόχτησαν 6 παιδιά.  

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )