Νοέμβριος 2009: Απεβίωσε ο Γρέκης Ιωάννης του Παναγιώτη, 87 ετών.

Στις αρχές Νοεμβρίου έφυγε από τη ζωή ο πατριώτης μας, συνταξιούχος χωροφύλακας,  Ιωάννης Π. Γρέκης, που ζούσε στην Τρίπολη. Εκεί έγινε και η κηδεία του με συμμετοχή πολλών πατριωτών, κυρίως από την Τρίπολη.  Ήταν παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Π. Αυγερινού και δεν απέκτησαν παιδιά.
Ο Γιάννης ήταν μοναχογιός, αφού ο πατέρας του Παναγιώτης (παντρεμένος με την Μαρίνα Κατσιάπη) σκοτώθηκε το 1922 στην Μικρά Ασία, σε ηλικία 30 ετών. (Εκεί  σκοτώθηκε και ο πρώτος εξάδελφος του Παναγιώτη -Ιωάννης Κ. Γρέκης-, που υπηρετούσε ως σαλπιγκτής).
Ο παππούς του Γιάννη (Ι. Ι. Γρέκης, 1857-1916) λεγόταν "Γρεκόγιαννης" και το σπίτι του στο χωριό ήταν στον επάνω μαχαλά (υπάρχουν ακόμη κάποια ερείπια) δίπλα από το σπίτι του Παπανικολάου. Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Κ. Μπακράτση (θετή κόρη) και απόχτησαν 6 παιδιά.  

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.