20.01.2012 Απεβίωσε η Γεωργία Λάμπρου Βέργου σε ηλικία 99 ετών

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών η Γεωργία Λάμπρου Βέργου και η εξόδιος τελετή θα γίνει την 21.01.2012  και ώρα 12:00 από τον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού της, Σέρβου.

Η Γεωργία ήταν το πρώτο παιδί του Κωνσταντή Σχίζα [του Σπανού].Την παντρεύτηκε εις δεύτερο γάμο του, ο Λάμπρος Διονυσίου Βέργος και απέκτησε δύο κόρες την Γιαννούλα, η οποία παντρεύτηκε τον Παρασκευά Σάλαρη και έχει τρία αγόρια τον Κώστα, τον Λάμπρο και τον Νεκτάριο, καθώς και τη Διονυσία, η οποία παντρεύτηκε τον Γεώργιο Σαββόγλου και έχει τρείς κόρες την Κυριακή, τη Γεωργία και την Ανθούσα.

Η θειά Λάμπραινα ήταν πρόσχαρη, καλοσυνάτη και μαζί με τον σύζυγό της μεγάλωσαν με στοργή, εκτός από τα δικά τους παιδιά, τα δύο προγόνια της, το Γιώργο και την Αντριάνα συζ. Ηλία Κουτσανδρέα, η οποία έχει το Θεόδωρο, το Βασίλη, τον Λάμπρο και τον Ασημάκη.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στους οικείους της.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.