20.01.2012 Απεβίωσε η Γεωργία Λάμπρου Βέργου σε ηλικία 99 ετών

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών η Γεωργία Λάμπρου Βέργου και η εξόδιος τελετή θα γίνει την 21.01.2012  και ώρα 12:00 από τον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού της, Σέρβου.

Η Γεωργία ήταν το πρώτο παιδί του Κωνσταντή Σχίζα [του Σπανού].Την παντρεύτηκε εις δεύτερο γάμο του, ο Λάμπρος Διονυσίου Βέργος και απέκτησε δύο κόρες την Γιαννούλα, η οποία παντρεύτηκε τον Παρασκευά Σάλαρη και έχει τρία αγόρια τον Κώστα, τον Λάμπρο και τον Νεκτάριο, καθώς και τη Διονυσία, η οποία παντρεύτηκε τον Γεώργιο Σαββόγλου και έχει τρείς κόρες την Κυριακή, τη Γεωργία και την Ανθούσα.

Η θειά Λάμπραινα ήταν πρόσχαρη, καλοσυνάτη και μαζί με τον σύζυγό της μεγάλωσαν με στοργή, εκτός από τα δικά τους παιδιά, τα δύο προγόνια της, το Γιώργο και την Αντριάνα συζ. Ηλία Κουτσανδρέα, η οποία έχει το Θεόδωρο, το Βασίλη, τον Λάμπρο και τον Ασημάκη.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στους οικείους της.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )