20.01.2012 Απεβίωσε η Γεωργία Λάμπρου Βέργου σε ηλικία 99 ετών

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών η Γεωργία Λάμπρου Βέργου και η εξόδιος τελετή θα γίνει την 21.01.2012  και ώρα 12:00 από τον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού της, Σέρβου.

Η Γεωργία ήταν το πρώτο παιδί του Κωνσταντή Σχίζα [του Σπανού].Την παντρεύτηκε εις δεύτερο γάμο του, ο Λάμπρος Διονυσίου Βέργος και απέκτησε δύο κόρες την Γιαννούλα, η οποία παντρεύτηκε τον Παρασκευά Σάλαρη και έχει τρία αγόρια τον Κώστα, τον Λάμπρο και τον Νεκτάριο, καθώς και τη Διονυσία, η οποία παντρεύτηκε τον Γεώργιο Σαββόγλου και έχει τρείς κόρες την Κυριακή, τη Γεωργία και την Ανθούσα.

Η θειά Λάμπραινα ήταν πρόσχαρη, καλοσυνάτη και μαζί με τον σύζυγό της μεγάλωσαν με στοργή, εκτός από τα δικά τους παιδιά, τα δύο προγόνια της, το Γιώργο και την Αντριάνα συζ. Ηλία Κουτσανδρέα, η οποία έχει το Θεόδωρο, το Βασίλη, τον Λάμπρο και τον Ασημάκη.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στους οικείους της.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.