22-3-2009 - Από Κοσμά Συναδινό

22-3-2009 ΑπόΚοσμάΓ. Συναδινό Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
"Είδα ότι η Ιστοσελίδα σας είχε συνδεθεί με την Σελίδα της Στεμνίτσας που έχω κάνει εδώ και μερικά χρόνια. Μένω στο Κολόμπους Οχάιο από το 1954, αλλα έρχομαι στην πατρίδα σχεδόν κάθε χρόνο.
Μπράβο σας, όχι μόνο για το ωραίο έργο που έχετε κάνει με την Σελίδα, αλλά για την αγάπη που έχετε για την πατριδα σας. Μακάρι και η Κυβέρνηση να ξυπνήσει και να κάμει κάτι για την ύπαιθρο που πεθαίνει...
Η δικιά μου σελίδα είναι ερασιτεχνική, η δικιά σας ειναι ΤΕΛΕΙΑ!
Κοσμάς (Μίκης) Συναδινός, ΣΤΕΜΝΙΤΣΙΩΤΗΣ"
.

Απάντηση: Αγαπητέ κύριε Συναδινέ. Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Επισκεφθήκαμε την δική σας ιστοσελίδα και μάθαμε κάτι περισσότερο από ότι γνωρίζαμε για το όμορφο χωριό σας, με τη δομημένη παρουσίαση της πλούσιας ύλης. Μπράβο σας, να είσθε πάντα καλά με την οικογένειά σας και να επισκέφτεσθε την πατρίδα.Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.