22-3-2009 - Από Κοσμά Συναδινό

22-3-2009 ΑπόΚοσμάΓ. Συναδινό Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
"Είδα ότι η Ιστοσελίδα σας είχε συνδεθεί με την Σελίδα της Στεμνίτσας που έχω κάνει εδώ και μερικά χρόνια. Μένω στο Κολόμπους Οχάιο από το 1954, αλλα έρχομαι στην πατρίδα σχεδόν κάθε χρόνο.
Μπράβο σας, όχι μόνο για το ωραίο έργο που έχετε κάνει με την Σελίδα, αλλά για την αγάπη που έχετε για την πατριδα σας. Μακάρι και η Κυβέρνηση να ξυπνήσει και να κάμει κάτι για την ύπαιθρο που πεθαίνει...
Η δικιά μου σελίδα είναι ερασιτεχνική, η δικιά σας ειναι ΤΕΛΕΙΑ!
Κοσμάς (Μίκης) Συναδινός, ΣΤΕΜΝΙΤΣΙΩΤΗΣ"
.

Απάντηση: Αγαπητέ κύριε Συναδινέ. Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Επισκεφθήκαμε την δική σας ιστοσελίδα και μάθαμε κάτι περισσότερο από ότι γνωρίζαμε για το όμορφο χωριό σας, με τη δομημένη παρουσίαση της πλούσιας ύλης. Μπράβο σας, να είσθε πάντα καλά με την οικογένειά σας και να επισκέφτεσθε την πατρίδα.Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.